Ràdio Estel
El Sant Pare ha tancat les reflexions sobre els salms, aquest dimecres a l'Aula Pau VI del Vaticà
PAPA FRANCESC 
El Papa alerta contra la "pregària falsa" en què "el germà no hi és"
En una nova audiència general sobre els salms, Francesc denuncia la incoherència dels qui "van a missa per mostrar l'últim model comprat"
@IgnasiMiranda 21/10/2020

El Papa ha assegurat aquest dimecres que “hi ha una pregària falsa, en la qual els creients busquen ser admirats, cobrir les pròpies necessitats o trobar consol, però el germà no hi és present”. En una nova audiència general sobre els salms, Francesc ha recordat que aquesta “no és una pregària cristiana”. Igualment ha alertat davant la incoherència dels qui "van a missa només per fer veure que van a missa, que són catòlics o per mostrar l'últim model que han comprat". En la seva reflexió, el pontífex ha partit de la figura de "l'impiu", entès com aquella persona que viu com si Déu no existís. Ha comentat que existeix un "ateisme", el que practiquen els qui resen però no reconeixen la persona humana com a imatge de Déu. El Sant Pare ha assegurat que aquesta actitud fins i tot és "la pitjor ofensa que es pot portar al temple i a l'altar", alhora que ha recordat també que el "sagrat temor de Déu" és el que ens fa plenament humans.

D'altra banda, el bisbe de Roma ha explicat que la pregària "no és un calmant per alleujar les ansietats de la vida", sinó que és una eina que "responsabilitza". En aquest sentit, ha reivindicat el Salteri, els Salms, que ha definit com "una gran escola", amb invocacions que ja havien estat recitades abans al Temple de Jerusalem i després a les sinagogues. En un altre moment, el Papa ha afirmat que "les portes de les esglésies no són barreres, sinó membranes permeables, a punt per recollir el crit de tothom". En una singular imatge, Francesc ha dit que la pregària "agafa pes, gruix" i forma "com si Déu la recollís amb les mans i la transformés". Finalment el pontífex ha assegurat que "es resa amb el cor", perquè el pitjó ús de la pregària és "recitar-la amb cansament, com una rutina i com si fóssim lloros".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET