Ràdio Estel
El Sant Pare ha caminat uns minuts pel cementiri Teutònic després de la Missa de Difunts
PAPA FRANCESC 
El Papa reivindica "l'esperança que dona un sentit a la vida"
En l'homilia de la Missa de la Commemoració dels Fidels Difunts, Francesc diu que "la certesa de la vida en el més enllà és un do gratuït"
@IgnasiMiranda 02/11/2020

El Papa ha presentat aquest dilluns a la tarda "l'esperança després de la mort" com "l'àncora que dona un sentit a la vida". En l'homilia de la Missa que ha presidit en la Commemoració dels Fidels Difunts a l'església del Cementiri Teutònic del Vaticà, Francesc ha fet seves les paraules de Job, "jo sé que el meu Redemptor és viu i el veuré amb els meus ulls", i ha recordat que "la certesa cristiana de la vida en el més enllà és un do gratuït de Déu que hem de demanar". En la mateixa línia, el pontífex ha assegurat que "l'esperança cristiana és un do que només el Senyor ens pot donar si l'hi demanem". Després de la celebració eucarística, el Sant Pare ha pregat uns minuts a les Grutes Vaticanes, davant de les tombes dels seus predecessors difunts.

El bisbe de Roma ha recordat que "l'esperança no decep, com ens diu Sant Pau, i dona un sentit a la vida". A partir del fragment de l'evangeli que s'ha proclamat, de Sant Joan, el Papa ha destacat que "Jesús confirma aquesta solidesa de l'esperança quan diu que tot allò que el Pare li dona arribarà a ell". Igualment ha afegit que "l'esperança té la seva culminació en la trobada amb Jesús". D'altra banda, en la pregària dels fidels, ha estat present també la pandèmia, per demanar que "la por davant els propis límits ens ajudi a replantejar els nostres estils de vida, les nostres relacions, l'organització de les nostres societats i sobretot el sentit de la nostra existència".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET