Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”
Aquest dimarts, al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, hem parlat amb Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona sobre les manifestacions amb aldarulls que s’han produït els darrers dies a la ciutat de Barcelona, així com en altres localitats de l’Estat espanyol i europees.
 03/11/2020


El malestar per les restriccions pel Covid, sumat al negacionisme i, en alguns casos, a convocatòries d'extrema dreta, s'estén. Divendres passat van ser Barcelona, Burgos i Santander, i aquest cap de setmana hi ha hagut protestes amb aldarulls a Madrid, Màlaga, Logronyo, Bilbao i, de nou, Santander. Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, n’hem parlat amb Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.

Sabíem que hi havia una manifestació que podria acabar en situacions violentes, però a vegades la realitat supera a la prevenció”, ha dit Albert Batlle a Ràdio Estel preguntat pels recents aldarulls a Barcelona. En aquest sentit, ha assegurat que “el dispositiu dels caps dels Mossos va ser correcte, però es va sobrepassar”. Ha afegit que “a partir d'aquí hem de fer revisió, tant la condemna dels vàndals, com també agrair els manifestants més pacífics”. Per això ha dit que “cadascú en el seu exercici té la responsabilitat de garantir la seguretat”.

A més, el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, ha afirmat a Ràdio Estel que “la feina del servei d'informació és conèixer la tipologia però sobretot reconèixer les ganes de fer mal sigui la ideologia que sigui”. Sobre els aldarulls d’aquest cap de setmana, Batlle ha dit que “hi va haver molts pillatges de delinqüents comuns, com es va veure a les imatges” i que “el perfil violent és el mateix, però hi ha una clara voluntat de fer destrosses”.
Pel que fa al fet que s’hagi produït aquest tipus de manifestació en diversos punts de l’Estat espanyol, Albert Batlle ha respost que “hi ha un efecte mimètic en el sentit que creixin manifestacions a tot l'Estat, però s'han fet de manera organitzada”.

En altre moment de l’entrevista, el tinent d'alcalde de Barcelona, ha explicat que “hi ha gent que se salta les indicacions del govern però és una minoria. La majoria fa cas del toc de queda a la nit i la circulació de persones dins d'aquest horari és residual”, ha conclòs Albert Batlle.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET