Ràdio Estel
El Sant Pare ha sortit un moment a la finestra del Palau Apostòlic
PAPA FRANCESC 
Crida del Papa a "rebutjar la temptació dels conflictes armats"
Al final de l'Àngelus, Francesc demana que "es reprengui el diàleg" a Etiòpia i que es busqui l'estabilitat a Líbia després d'un "llarg patiment"
@IgnasiMiranda 09/11/2020

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva preocupació davant les notícies que arriben d'Etiòpia, on el primer ministre Abiy Ahmed segueix endavant amb la campanya militar que havia anunciat dimecres passat, tot i les crides a nivell internacional perquè "es reprengui el diàleg amb el Front d'Alliberament Popular de Tigray (TPLF) en lloc d'exposar-se a una guerra civil". Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha animat tothom a "rebutjar la temptació dels conflictes armats" i ha fet una crida general "a la pregària, al respecte fratern, al diàleg i a la resolució pacífica de les diferències". El missatge del pontífex ha arribat quan les Nacions Unides avisen que 9 milions de persones corren el risc de ser desplaçades per l'escalada del conflicte a la regió etíop de Tigray. Els observadors de l'ONU també han dit que la declaració de l'estat d'emergència declarat pel govern estava bloquejant l'ajuda alimentària i d'altres tipus. D'altra banda, el Sant Pare ha demanat que es busqui l'estabilitat a Líbia. En aquesta línia, ha expressat el seu desig que les reunions del Fòrum de Diàleg Polític de Líbia, que ha començat aquest mateix diumenge, serveixin per "trobar una solució al llarg patiment al poble libi".

D'altra banda, en la reflexió de l'Àngelus, el bisbe de Roma ha assegurat que, "si fem el bé, esperarem serenament l'arribada del Senyor per convertir-nos avui, no pas demà". El Papa ha demaanat que "no s'esperi a l'últim moment per correspondre a la gràcia de Déu, sinó que es faci activament de manera immediata". Francesc ha reflexionat sobre la paràbola de les deu verges que proposa l'evangeli del dia, de Mateu. El Sant Pare ha recordat que, amb aquesta paràbola, Jesús "vol dir-nos que hem d'estar preparats per a la trobada amb ell", però "no només per a la trobada final, sinó per als petits i grans de cada dia". Des de la finestra del Palau Apostòlic del Vaticà, el pontífex ha resat l'Àngelus amb els fidels congregats a la Plaça de Sant Pere. Igualment ha reflexionat, a partir de l'evangeli del dia, sobre la vida eterna iniciada amb motiu de la festa de Tots Sants i la Commemoració dels Fidels Difunts. Francesc ha recordat que la paràbola de les deu verges convidades a una festa de noces és "símbol del Regne del cel".  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET