Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA Foto: Agustí Codinach
Les celebracions religioses tindran un màxim de 100 assistents
La mesura se suma a la limitació del 30% de l’aforament
Carme Munté Margalef 11/11/2020

Fins ara l’única mesura que regulava l’assistència a les celebracions religioses era la de l’aforament màxim del 30%. Fins ara, perquè arran de la polèmica generada per la beatificació de Joan Roig i Diggle, celebrada a la basílica de la Sagrada Família dissabte 7 de novembre, el Govern català aprovarà una resolució que també restringirà a un màxim de 100 el nombre de persones que poden assistir a qualsevol esdeveniment religiós, encara que se celebri en un espai de grans dimensions. La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, va notificar aquesta decisió al cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, en una reunió celebrada en el marc de la relació habitual entre el Departament de Justícia i l’arquebisbat de Barcelona.


Durant la reunió, que també va comptar amb l’assistència de l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, el Departament de Justícia i l’arquebisbat de Barcelona van convenir que cal intensificar la comunicació entre el Govern i els representants de totes les religions. Van coincidir que cal prendre totes les mesures necessàries per protegir la salut de la ciutadania i, alhora, garantir el dret fonamental a la llibertat religiosa i de culte. Així mateix, tots dos van manifestar que esperen que la situació sanitària millori per poder aixecar les restriccions i recuperar la normalitat el més aviat possible.


Recordem que en una entrevista a Ràdio Estel, el dilluns 9 de novembre, el cardenal Omella va demanar una taula de diàleg “per evitar tota la tensió, confrontació i males interpretacions” després de la beatificació. També va recordar que “l’Església no és enemiga de la societat, sinó tot el contrari, ja que està al servei de la gent i és molt sensible al patiment de les persones”. En aquella entrevista, l’arquebisbe de Barcelona va dir que “marcar un nombre concret d’assistents no és la millor solució, perquè no és el mateix  celebrar la missa en una església petita que a la Sagrada Família, la catedral o Santa Maria de Mar, sempre, evidentment, guardant les distàncies i les mesures de seguretat. El mateix passa pel que fa als bars i restaurants, perquè si prenen aquesta mesura haurà de ser per a tothom”.

 

 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET