Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Els MIR consideren que Fernando Simón “va estar poc encertat”
Dijous passat, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries comentava que els professionals sanitaris es contagiaven fora de l’àmbit on treballen
 17/11/2020


Els Metges Interns Residents (MIR) s’han afegit a les crítiques a Fernando Simón en relació amb les declaracions que va fer sobre el lloc on es poden infectar per coronavirus els sanitaris. Es per això que el col·lectiu va començar a penjar fotografies de les condicions en què descansen a dins dels hospitals. Els MIR defensen, amb aquetes imatges, “que els espais destinats al seu descans no són els adequats”. S’hi veuen lliteres molt juntes i de vegades sense finestres per poder ventilar.  Àlex Mayer, vicepresident de l'Associació MIR Espanya, en declaracions a Ràdio Estel, ha afirmat aquest dimarts que “és un dels grans motius de les vagues que s’han produit”. També ha assegurat que “les condicions dins de l’hospital són molt dolentes de forma habitual, i ara, amb la pandèmia, s’han convertit completament en una negligència”. 

Fernando Simón va dir dijous passat que, en la segona onada del Covid, hi està havent menys sanitaris amb la malaltia perquè aquests "han millorat el seu comportament" fora de la feina, motiu pel qual, segons el director general, hi ha menys contagis. Segons Mayer, “aquestes declaracions són totalement desafortunades”, malgrat que el metge considera que també es pot estar d’acord amb algunes de les afirmacions de Simon. A més, ha afegit que, des de la seva associació, encara estan sondejant si demanen la dimissió de Fernando Simón. Des dels MIR, consideren que ara mateix no seria el millor moment per fer-ho. 

Pots tornar a escoltar AQUÍ 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET