Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“Controlar la parella o publicar imatges íntimes també és violència”
Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, diu que “encara cal conscienciar molt sobre això”
 25/11/2020


La violència masclista ha baixat un 5% aquest any, evolució atribuïble segurament al confinament provocat per la pandèmia tot. Amb les dades actuals, “les trucades al 900 900 120 s’han duplicat”, segons ha explicat aquest dimarts la presidenta de l’Institut Català de les Dones en una entrevista al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel. Laura Martínez ha afegit que això també indica que els agressors han tingut més poder sobre elles. 

En total, són 11 les dones assassinades per violència masclista comptabilitzades de gener fins a novembre de 2020 a Catalunya. Les Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (Barcelona, Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre i Girona) i els Serveis d’informació i Atenció a les dones (SIAD), presents en els municipis de més de 20.000 habitants i a les capitals comarcals, van realitzar 87.058 atencions. S’ha atès concretament 84.890 dones, de les quals 5.840 es trobaven en situació de violència masclista. Laura Martinez ha recordat que “controlar la teva parella o publicar imatges íntimes també és violència” i encara cal conscienciar molt sobre això.

L’edat mitjana de les dones assassinades a causa de la violència masclista en l’àmbit de la parella els darrers 9 anys és de 42 anys. Fins al novembre de 2020, és de 41. L’edat més freqüent de les víctimes de delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual va ser entre els 11 i els 20 i, dels agressors, entre 21 i 30 anys. Els Mossos d’esquadra demanen als coneguts que avisin si detecten violència de gènere. El confinament augmenta el control dels agressors i baixa les denúncies. Les trucades al 016 van crèixer el 60 per cent a l’abril i, aquest any, s’acumulen 41 assassinades. 

Pots tornar a escoltar AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET