Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
L'Escolania de Montserrat, entre els 10 millors cors segons la revista musical de la BBC
La cadena de ràdio i TV britànica ha reconegut la qualitat del grup infantil de la comunitat benedictina
 27/11/2020


La revista musical de la BBC ha situat l'Escolania de Montserrat entre els 10 millors cors del món. Concretament,  la cadena de ràdio i TV britànica ha destacat la qualitat del grup infantil català de la comunitat benedictina en la seva revista oficial, en què explica que "aquest cor de nois de veus blanques i agudes té les seves arrels en el segle XIII, cosa que el converteix en un dels més antics d'Europa". A més, un any més l’Escolania ha participat en el disc de La Marató de TV3 d’enguany. 

En declaracions a Ràdio Estel, el prefecte de l’Escolania de Montserrat, Efrem de Montellà, s’ha mostrat “molt agraït després de rebre aquest reconeixement”. El benedictí ha reconegut que tots “ens equivocaríem si diguéssim que el mèrit del guardó és per als qui estem a l’Escolania en aquest moment, perquè se sap que existeix des del segle XIII i, per tant, hi han hagut moltes persones que han posat el seu granet de sorra, aquests 700 anys d’història, i han anat edificant el que ara tenim”. En aquesta línia, ha afegit que “aquest mèrit no és només nostre, sinó de totes aquelles persones que han format part de l’Escolania”.

Efrem de Montellà ha conclòs que el premi “indica que anem per bon camí, però no alimenta l’esperit competitiu del grup, perquè no el té”. En aquesta línia, ha assegurat que “la finalitat de l’Escolania no és formar una bona coral, sinó tenir un bon cor litúrgic que doni un bon servei a Montserrat”. 

Pots tornar a escoltar AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET