Ràdio Estel
Jordi García, Alejandro Fernández, Josep Saperas, Santiago Aragonés i Fernando de Valdivia, amb el cardenal Omella
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
Omella ordena cinc nous diaques de l'arxidiòcesi de Barcelona
En una celebració sòbria i restringida, el cardenal elogia "la participació de les esposes i les famílies en aquest camí vocacional"
@IgnasiMiranda 13/12/2020

El cardenal Joan-Josep Omella ha ordenat aquest diumenge cinc nous diaques de l'arxidiòcesi de Barcelona. Són Santiago Aragonés, Jordi Garcia, Alejandro López, Josep Saperas, i Fernando Carlos de Valdivia. Són homes de diversos àmbits, tots casats excepte Josep Saperas, que igualment assumeix l'exercici permanent del ministeri des d'un compromís a través del celibat. La celebració ha tingut lloc a la basílica de Santa Maria del Mar de la capital catalana, amb accés restringit i amb totes les mesures de seguretat marcades pel protocol contra el Covid. En l'homilia, Omella ha destacat "la presència de l'Esperit del Senyor en els processos vocacionals per servir l'Església des del diaconat, en la línia del que ens diu el profeta Isaïes", alhora que ha elogiat "la participació de les esposes i les famílies en general durant el camí". En un altre moment, el purpurat ha valorat com un fet providencial "que l'Eucaristia d'ordenació s'hagi fet a 'la catedral dels pobres', precisament perquè el diaca està cridat especialment a servir els més necessitats".

En una litúrgia sòbria, pròpia del temps d'Advent, els bisbes auxiliars Sergi Gordo i Toni Vadell, l'auxiliar electe Xavier Vilanova, el formador i canonge Josep Serra i el rector de Santa Maria del Mar, Salvador Pié-Ninot, han estat els concelebrants principals, amb Ramon Ollé i Joaquim Sabater com a diaques assistents. En els moments finals, el cardenal Omella ha agraït "el treball de tots els servidors de l'Església en sortida, tant des del ministeri ordenat com des de la condició de laics i laiques". Igualment ha recordat que "aquesta feina, amb la pregària, dona fruits en forma de compromís a través del diaconat o altres estats de vida, com els de tres dones que es van consagrar a l'Orde de les Verges el dia de la Immaculada a la catedral". I tot just abans de la benedicció, l'arquebisbe de Barcelona ha presentat Xavier Vilanova, que es convertirà aquest diumenge vinent en nou bisbe auxiliar de l'arxidiòcesi. Serà en una celebració a les 17.00 hores a la basílica de la Sagrada Família, amb transmissió en directe per Ràdio Estel. Ha comentat que, "amb l'ajornament de la cerimònia, el nou pastor ha viscut una de les dimensions del patiment que tots tenim per la pandèmia".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET