Ràdio Estel
El Sant Pare ha assegurat, durant l'Àngelus, que la festa del 6 de gener és el mateix esdeveniment de Nadal
PAPA FRANCESC 
Francesc: "L'Epifania és llum que cal transmetre des de la caritat"
En l'Àngelus del dia de Reis, el Papa assegura que el missatge d'Isaïes sobre les tenebres i les nuvolades "té més actualitat que mai"
@IgnasiMiranda 06/01/2021

El Papa ha animat els creients, aquest dimecres, a "deixar-se guiar per la llum de Crist, com van fer els Mags". Durant la pregària de l'Àngelus coincidint amb la solemnitat de l'Epifania del Senyor, Francesc ha recordat que "també nosaltres, com aquells tres homes d'Orient que van arribar a Betlem per adorar el Fill de Déu, estem cridats a deixar-nos sempre fascinar, atraure, guiar, il·luminar i convertir pel mateix Crist". En aquesta línia, ha explicat que aquest "és el camí de la fe, a través de la pregària i la contemplació de les obres de Déu, que omplen constantment d'alegria novedosa i de sorpresa". En la mateixa reflexió, el pontífex ha subratllat que la salvació realitzada per pel Déu amb nosaltres "no té límits". El Sant Pare ha assegurat que "l'Epifania o manifestació del Senyor no és un misteri més, sinó un esdeveniment, que és sempre el mateix, el de la Nativitat, però vist en la seva dimensió de llum que il·lumina tots els homes i que cal acollir en la fe per portar-la als altres des de la caritat, mitjançant el testimoni i l'anunci de l'Evangeli". En aquest context, el bisbe de Roma ha destacat que "la visió d'Isaïes, presentada en la primera lectura del dia, ressona en el nostre temps amb més actualitat que mai", quan diu que «les tenebres embolcallen la terra, i fosques nuvolades cobreixen les nacions» (Is 60.2).

Abans de la pregària mariana, durant la Missa a la Basílica vaticana, Francesc ha fet una crida general a "aixecar la vista, posar-se en camí i veure-hi més enllà de les aparences", tres "claus per adorar Déu". En la seva homilia, el Papa ha invitat tothom a seguir "l'escola dels Mags d'Orient, que van anar a Betlem per adorar el Fill de Déu acabat de néixer". Ha relacionat aquell esdeveniment amb "el viatge que tots podem fer cap al creixement espiritual". En una reflexió sobre el fragment de l'evangeli en què Mateu narra la trobada dels Mags d'Orient amb el nen Jesús, el Sant Pare ha comentat que "adorar el Senyor no és fàcil, perquè no es tracta d'un fet immediat". Igualment el pontífex ha recordat que, precisament per aquest motiu, resulta fonamental "que, en la nostra època, dediquem més temps a l'adoració", tant individual com comunitària, "aprenent a contemplar el Senyor cada vegada millor".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET