Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
S'avança en el procés de canonització de la beata Carmen del Nen Jesús
El cardenal Omella tanca la primera fase de la investigació sobre un presumpte miracle atribuït a la intercessió
Redacció 04/02/2021

El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ha tancat la investigació diocesana de tres anys sobre un possible miracle atribuït a la intercessió de la beata Carmen del Nen Jesús a Barcelona. És la primera fase en un procés de canonització on s’han estudiat les circumstàncies, preguntat a testimonis i pèrits sanitaris per fer uns documents que, ara, s’enviaran a Roma. El cardenal Omella ha lliurat la documentació lacrada i segellada a la portadora, la germana Ana Gutiérrez Blanco, que la traslladarà a la Santa Seu. Allà s’hauria d’iniciar la segona fase del procés.

La investigació realitzada a l’arquebisbat de Barcelona ha valorat el cas d’una nena de Barcelona que va ser diagnosticada d’una greu disfunció cerebral quan encara estava dins del ventre matern. Després d’encomanar-se a la Mare Carmen, la seva família va decidir seguir endavant amb l’embaràs. La nena va néixer sense cap alteració i es troba perfectament.

El cardenal Omella ha destacat la valentia i la fe de la mare i el pare de la nena per demanar la intercessió de la beata Carmen. I com ara, especialment en aquests moments, “els miracles, allò que no es pot explicar, veiem que poden succeir. I això dona esperança i alegria en un temps difícil”.

L’acte, celebrat al Palau Episcopal de Barcelona, ha comptat també amb la presència del notari Antonio Torres Gómez, del Dr. Fernando Perales Madueño (Promotor de Justícia), del Dr. Vicente Benedito Morant (Delegat Episcopal), de la germana M. María Inmaculada Ríos Domínguez (Superiora General de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors), del Pare Josep Maria Blanquet (Responsable de l'Oficina de les Causes dels Sants de l’Arquebisbat de Barcelona) i de la germana María de los Ángeles Maeso Escudero (Postuladora de la Causa).

La informació recollida durant aquests tres anys, en la primera fase de la investigació, s’enviarà ara a la Santa Seu. Concretament, la Congregació de la Causa dels Sants serà l’encarregada de valorar si el procés de canonització de la beata Carmen del Nen Jesús segueix endavant. Una còpia de la documentació aportada es guardarà a la Oficina de la Causa dels Sants de l’Arquebisbat de Barcelona.

 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET