Ràdio Estel
Les propostes dels partits sobre la relació de Catalunya amb l'administració de l'Estat han estat protagonistes aquest dimecres en el programa 'El Mirador'
POLÍTICA 
"En aquestes eleccions, triomfaran els que tenen un missatge clar"
Lluís Batlló, en conversa amb Teresa Carreras, diu que "no es podrà decantar l'escenari cap a l'independentisme o el constitucionalisme"
@IgnasiMiranda / @rafasanahuja 10/02/2021

L'advocat penalista Lluís Batlló i la periodista Teresa Carreras, presidenta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, les propostes dels partits polítics sobre la relació de Catalunya amb l'administració de l'Estat espanyol, amb els possibles escenaris de futur. Batlló ha destacat que "hi ha dos blocs: l'independentista i el constitucionalista, amb partits que tenen missatge clar i altres que no tant, i en aquestes eleccions, triomfaran els primers, els que parlen clar". En aquest sentit, ha posat l'exemple de formacions "com ara el PDeCAT, amb vots que aniran a Junts o Esquerra, i Ciutadans, que perdrà suport i se'n beneficiaran el PSC i Vox". Igualment ha comentat que "hi ha dos tipus d'indecisos: els de tota la vida, sobre què votaran, i els qui no saben si participaran en aquestes eleccions". L'advocat ha apuntat que "hi pot haver un pacte 'soto voce' entre socialistes i ERC". Ha afirmat, per concloure aquest argument, que "el més interessant serà el que passarà a posteriori, perquè no es podrà decantar l'escenari a favor d'un bloc o d'un altre".

Teresa Carreras, per la seva banda, ha destacat que "el PDeCAT es defineix com un partit netament independentista però concreta més que Junts la seva proposta amb mesures econòmiques". En l'altre costat, la periodista ha apuntat que "el PP queda molt anul·lat per l'expressió verbal molt més forta que mostra Carlos Carrizosa, de Ciutadans, que és molt més punyent". De cara a hipotètics escenaris, ha assegurat que "socialistes i republicans no tenen, ara per ara, cap possiblitat d'entesa, tot i que no és descartable un suport extern de l'un a l'altre". En aquesta línia, ha afegit que "Salvador Illa ha vingut a Catalunya amb una crida a passar pàgina o a retrobar-nos, però no pot ser tenint en compte que Mariano Rajoy, amb el seu silenci, és qui ha fet més independentistes". Carreras ha dit, sobre possibles ponts, que "de moment no es veuen per enlloc", tot i que ha admès que els acords es poden ampliar perquè "cinc dels nou partits que es presenten a les eleccions admetrien el referèndum i, d'aquests, un no es defineix i els altres, sí". Com a conclusió, ha destacat que "les forces independentistes han de trobar uns punts comuns que el PSC admeti per impulsar un diàleg".

Finalment, Lluís Batlló ha explicat que "l'important, per assolir algun tipus de pacte, és un vot majoritari a favor dels socialistes, perquè tinguin capacitat de moviment, davant de quatre formacions a favor de la independència i un altre, partidari del referèndum, perquè seria bo un canvi de tauler" o d'escenari. Teresa Carreras, a més, ha conclòs que "el PSC hauria d'entrar en un diàleg però reconeixent la repressió i facilitant que es rebaixi, perquè no hi pot haver 3.000 persones encausades, però necessitem un govern que faci lleis i vagi avançant".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 de febrer.












  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET