Ràdio Estel
El Sant Pare novament ha resat l'Àngelus aquest diumenge des de la finestra del Palau Apostòlic
PAPA FRANCESC 
El Papa agraeix a Colòmbia la creació d'un estatut d'acollida
Durant la pregària de l'Àngelus, Francesc anima els creients a "demanar la gràcia d'estimar superant pors i prejudicis"
@IgnasiMiranda 15/02/2021

El Papa s'ha unit aquest diumenge als bisbes de Colòmbia per agrair a les autoritats d'aquest país la creació d'un estatut que acull els migrants veneçolans. Al final de l'Àngelus, Francesc ha destacat que, malgrat els seus propis problemes com a nació, "ha tingut el valor de mirar aquestes persones" i donar-los la cobertura d'aquest reconeixement. D'altra banda, coincidint amb el dia de Sant Valentí, el pontífex ha beneït els enamorats i ha recordat que aquest proper dimecres comença la Quaresma. Ha definit aquest temps fort com "un moment favorable per donar un sentit de fe a la crisi que estem vivint". I en la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare ha animat els creients a "demanar la gràcia d'estimar superant pors i prejudicis".

A partir de l'evangeli d'aquest diumenge VI durant l'any, (del primer capítol de Marc), el bisbe de Roma ha recordat que la lepra que patia l'home guarit per Jesús "és una malaltia repudiada en aquell temps i marginada socialment perquè era considerada impura". En aquesta línia, ha invitat tothom a "demanar al Senyor la gràcia de viure les dues transgressions que ens presenta aquest fragment: la del leprós, que va tenir la valentia de sortir del nostre aïllament, i la de Jesús, que va ser capaç d'estimar més enllà de les pors i prejudicis" fins al punt que, "mogut per la compassió, el toca per guarir-lo". El Papa ha dedicat un pensament especial als "nombrosos i bons sacerdots confessors que tenen actitud misericordiosa" i atrauen la gent.

Finalment Francesc ha comentat que, fins i tot actualment, hi ha arreu del món molts germans i germanes que pateixen lepra "o altres malalties i condicions a les quals, lamentablement, s'associen prejudicis socials". Igualment ha dit que, en alguns casos, hi ha fins i tot discriminació religiosa a causa d'aquestes patologies. El pontífex ha destacat que aquest és un patiment del qual ningú no està està completament exempt, ja que tothom pot experimentar durant la vida "ferides, fracassos, sofriments i egoismes que ens tanquen a Déu i als altres".












  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET