Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Les entitats socials demanen més ajuda de les institucions
Intermon Oxfam, Càritas i Arrels, que lluiten cada dia per eradicar la pobresa, reclamen capgirar la situació de necessitat
 16/02/2021


Els candidats que van venir a Ràdio Estel en representació de les diferents llistes proposaven, durant la campanya, algunes mesures per solucionar la crisi socioeconòmica en què vivim immersos arran del darrer estudi d’Oxfam Intermón o les dades d’Arrels Fundació. Aquest dimarts, en el programa ‘A primera hora’, hem parlat amb aquestes entitats sobre la situació i les solucions polítiques que s’haurien de posar sobre la taula per revertir-ho tot. Més 4.700 persones sense llar només a Barcelona i 1.239 persones dormint al carrer segons dades d’Arrels Fundació. El director de l’entitat, Ferran Busquets, ha assegurat que, “en termes generals sempre hi ha un retard a l’hora de veure els impactes socials d’una crisi al carrer que ha tingut, malgrat això, efectes immediats”.  

Per la seva banda, la cap d’Anàlisi social i Incidència de Càritas Barcelona, Míriam Feu, ha dit que “la crisi provocada pel Covid posa en manifest les debilitats clares del nostre sistema”.  D’altra banda, 150.000 catalans més es troben en pobresa severa, gent que viu amb 16 euros al dia, segons el darrer informe d’Oxfam Intermón. Antonio Puparelli, membre de la Plataforma Justicia Social de Catalunya, vinculada a la mateixa entitat, ha assegurat igualment a Ràdio Estel que “la pobresa energètica és un esglaó de la pobresa que va calant cada vegada més”.  

Sobre les reaccions que van tenir els politics durant la campanya electoral sobre la crisi social que ha deixat el Covid-19, la representant de Càritas ha dit que "els polítics, quan parlen d’aquests temes, fan una declaració d’intencions molt generalista”, i ha afegit que “ells haurien de veure de primera mà quina és la realitat de la gent que viu en la pobresa” i, a partir d’aquí, prendre decisions reals. En la mateixa línia, s’ha situat Ferran Busquets, quan ha recordat que “la col·laboració entre les institucions i les entitats socials és vital per notar un canvi” en la siutació de pobresa d’un país. I el representant d’Oxfam Intermon ha comentat que, “per a l’ajuda social, és important que les entitats, que estan a prop dels més necessitats, rebin més recursos per poder actuar”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET