Ràdio Estel
El Sant Pare ha resat l'Àngelus, aquest diumenge, novament des de la finestra del Palau Apostòlic
PAPA FRANCESC 
El Papa reitera que "no es pot dialogar mai amb el dimoni"
Durant l'Àngelus, Francesc recorda que, sobretot el primer diumenge de Quaresma, "hem de ser conscients que el temptador ens sedueix"
@IgnasiMiranda 21/02/2021

El Papa ha reiterat, aquest primer diumenge de Quaresma, que "no es pot dialogar mai amb el dimoni". Durant l'Àngelus, Francesc ha reflexionat sobre el desert on Jesús es va retirar durant 40 dies i va ser temptat per Satanàs. Ha aclarit que "no es tracta d'un lloc físic, sinó d'una dimensió existencial en què tots, com el Senyor, hem de fer silenci i escoltar la Paraula de Déu". A partir del fragment de l'evangeli del dia, en què Marc relata la retirada de Jesús, el pontífex ha explicat que "l'Esperit Sant, que va baixar sobre Jesús quan va rebre el baptisme de Joan al riu Jordà, l'empeny a anar a desert, per enfrontar-se al temptador i per lluitar contra el diable". El Sant Pare ha comentat, a més, que el desert és el lloc "on Déu parla al cor de l'home i on brolla la resposta de la pregària". En aquesta línia, ha afegit que "és també el lloc de la prova i la temptació del qui, aprofitant la fragilitat i les necessitats humanes, insinua la seva veu enganyosa, alternativa a la de Déu, i sedueix".

El bisbe de Roma ha destacat, dins la mateixa reflexió, que és durant els 40 dies viscuts per Jesús en el desert quan comença el "duel" amb el dimoni, una batalla que acabarà amb la Passió i la creu. "Tot el ministeri de Crist és una lluita contra el Maligne en les seves múltiples manifestacions: guariments de malalties, exorcismes dels endimoniats i perdó dels pecats", ha dit. Igualment ha assegurat que, tot i que "sembla que el vencedor és el diable, en realitat, la mort era l'últim desert on passa per derrotar definitivament Satanàs i alliberar-nos del seu poder". El Papa ha recordat que, "cada any, aquest evangeli de les temptacions de Jesús al desert ens recorda que la vida del cristià, després de les petjades del Senyor, és una batalla contra l'esperit del mal". També ha animat els creients a "ser conscients de la presència d'aquest enemic astut, interessat en la nostra condemna eterna, en el nostre fracàs, i preparar-nos per defensar-nos d'ell i combatre'l". El pontífex ha conclòs que "la gràcia de Déu ens assegura, mitjançant la fe, la pregària i la penitència, la victòria sobre l'enemic".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET