Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“Totes les fotos estan protegides pel dret d'autor del qui les fa”
José Luis Pavón, advocat expert en temes digitals, diu que només es poden utilitzar "per difondre notícies i citant la font"
 22/02/2021


Un mitjà pot usar qualsevol imatge penjada a la xarxa per il·lustrar una notícia? Què passa amb els fotoperiodistes? El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de les fotografies d’aquestes nits de protestes a diverses ciutats catalanes. Jose Luis Pavón, advocat especialista en dret digital de Digestum Legal, ha explicat on estan els límits de la llei de protecció de dades. “Totes les fotografies estan protegides pel dret autor del qui les fa”, ha dit. Per tant, les imatges que una persona penja a les xarxes només les pot usar la persona que les fa. 

Pavón, però, ha aclarit que hi ha una excepció contemplada per la Llei espanyola de Protecció de Dades: si les fotografies es fan servir per il·lustrar notícies d’actualitat. La norma diu que “sí que es poden utilitzar, per les xarxes socials, els treballs i articles sobre temes d’actualitat difosos públicament”, però “sempre s’ha de citar la font i l’autor de la imatge”. Jose Luís Pavón ha assegurat que els drets d’autor sempre prevalen. Digestum Legal recomana que, “si es penja una imatge en qualsevol xarxa social, es detalli quin tipus de llicència s’aplicarà en la fotografia” i, per tant, si es pot compartir o no. 

Pots tornar a escoltar-ho AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET