Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Els familiars d’Helena Jubany, “decebuts” en no reobrir-se el cas
El germà de la noia assassinada a Sabadell el 2001 diu que, amb la decisió de l'Audiència, “sembla que no es vulgui fer justícia”
 04/03/2021


El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha analitzat aquest dijous el cas no resolt de l’assassinat d’Helena Jubany ara fa gairebé 20 anys. Aleshores va acabar arxivat i ara s’ha intentat reobrir per part dels seus familiars i el jutge instructor que havia obert la causa. Finalment, però, l’Audiència de Barcelona n’ha revocat la reobertura aquest dilluns perquè considera que les noves proves son insuficients. El germà de la víctima, Joan Jubany, que ha lluitat sempre perquè hi hagi justicia en un dels casos que més ha sacsejat la ciutadania catalana, ha dit que els familiars estan “decebuts i xafats” en aquests moments, després d’haver conegut les darreres conclusions. 

Recordem que l’Audiència de Barcelona ha revocat la reobertura del cas d’Helena Jubany, que fou assassinada a Sabadell el 2001. Segons el tribunal, les noves diligències ordenades pel jutjat d’instrucció número 2 de la ciutat són “inútils”. Helena Jubany, que era bibliotecària a Sentmenat, va ser trobada morta en un celobert el 2 de desembre de 2001. El seu cos va ser llançat des del terrat de l’edifici on vivia. El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell va obrir la causa, després que l’equip legal aconseguís nous testimonis arran de l’emissió de dos episodis de ‘Crims’ a TV3 sobre l’assassinat.

El germà de la víctima ha lamentat a Ràdio Estel que no entenen “una decisió de l’Audiència Provincial amb la qual sembla que vulgui que no es faci justicia”. Joan Jubany ha comentat també que, “davant de qualsevol indici, s’hauria d’obrir una investigació”. Jubany, en aquesta entrevista al programa ‘A primera hora’, ha afegit que "la causa s’obre no pas per la pressió popular, sinó perquè hi ha persones que, fins a aleshores, haurien callat i que ara s’han posat en contacte amb la família i han aportat noves dades”. Igualment ha recordat que “són proves amb nous testimonis que podrien obrir la causa” per esbrinar qui va assassinar a la seva germana.

A més, el germà de l’Helena Jubany ha explicat que hi ha molta gent que també calla i que podria tenir prou informacions per esclarir els fets de la mort de la seva germana, dades amb les quals podrien inculpar al principal sospitós del cas. En un altre moment de l’entrevista, Joan Jubany ha volgut “agrair tot el suport de la gent que ha fet costat a la família durants aquests anys”. També ha remarcat que hi ha “un nucli de personatges que cobreixen l’assassí de l’Helena”, els únics que no els han donat suport.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET