Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
El grup de creients ‘Alcem la veu’ es reinvidica aquest 8-M
Noemí Ubach, membre del col·lectiu, diu que “l’Església reconeix a les dones un paper lligat a les cures, el voluntariat i la catequesi”
Redacció 08/03/2021


El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de dones, coincidint amb el 8 de març. Aquest diumenge va tenir lloc la concentració a Barcelona del col·lectiu ”Alcem la Veu”, una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis amb seu a Catalunya. Defensen els drets de les dones a l’Església catòlica, i advoquen per una institució on les veus femenines comptin més, participin i liderin en les mateixes condicions que els homes. Noemí Ubach, membre de la coordinadora, ha dit, en una entrevista a Ràdio Estel, que “la concentració d’aquest diumenge va ser un èxit”

Noemí Ubach ha explicat que “‘Alcem la Veu’ reclama el ple reconeixement de la dignitat i la igualtat de les dones a l’Església perquè entén la institució com una comunitat d’iguals”.  En aquest sentit, ha afegit que “la institució eclesial hauria de ser la primera a l’hora de donar exemple”. Segons el col·lectiu, “no pot ser que més de la meitat dels membres de l’Església quedi discriminada només pel fet de ser dones”. En aquesta línia, ha afegit que “l’Església reconeix a les dones un paper relacionat amb les cures, amb el voluntariat i amb la catequesi però, quan es parla de llocs de presa de decisió o de lideratge, molts d’aquests àmbits estan vetats per raó de gènere”. En un altre moment, Noemí Ubach ha afirmat que, en la lluita per al dret de les dones dins l’Església, “el Papa Francesc ha fet passos, però no suficients”. 

Es pot escoltar el programa A primera hora AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET