Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
En quin moment de la pandèmia estem?
Salvador Macip, metge investigador de la Universitat de Leicester i de la Universitat Oberta de Catalunya, és partidari d’ajornar el Mobile World Congress
 10/03/2021


S’han relaxat aquesta setmana algunes mesures restrictives a casa nostra i ja poden obrir el centres comercials entre setmana. A més, s’ha ampliat l’horari ininterrumput del servei de la restauració, la mateixa setmana en què ja s’està parlant d’aixecar el confinament perimetral de cara a Setmana Santa.  Aquest dimecres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el metge investigador de la Universitat de Leicester i de la Universitat Oberta de Catalunya Salvador Macip ha valorat la situació de cara al Mobile World Congress, programat per al juny a Barcelona.

Un dia més, en qualsevol cas, segueix baixant la pressió hospitalària a Catalunya a causa del covid-19. Aquest dimecres hi ha 33 pacients menys a planta (1.552) i 21 menys a les UCI (481), tot i que s'han notificat 1.202 contagis nous i 28 defuncions. El risc de rebrot baixa de 3 punts (195) i la Rt es manté estable (0,92). Macip ha dit que “ara mateix estem bé, però la situació és de precaució”. A més, el metge ha assegurat que “hem de vigilar el que fem” i que “les xifres varien segons el nostre comportament”. Amb tot plegat, segons Macip, “la clau és que, quan hi hagi una quarta onada, estiguem en el màxim de vacunats possible”.

D’altra banda, sobre la celebració o no del Mobile World Congres entre el 28 de juny i l'1 de juliol a Barcelona i l'Hospitalet, Salvador Macip ha afirmat que, “si tinguèssim el nivell de vacunació del Regne Unit, es podria fer”. El metge s’ha mostrat “partidari a posposar-lo per a més endavant”, perquè troba “arriscat que es faci en aquests moments perquè no sabem com estarem al juny”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET