Ràdio Estel
La Santa Seu ha aclarit la definició catòlica d'unions entre persones del mateix sexe
PAPA FRANCESC 
L'Església recorda que beneir unions homosexuals és "il·lícit"
En una declaració difosa aquest dilluns, la Congregació per a la Doctrina de la Fe aclareix que "no comporta un judici sobre la persona"
@IgnasiMiranda 15/03/2021

La Congregació per a la Doctrina de la Fe ha declarat "il·lícita" la benedicció de les unions entre persones del mateix sexe, tot i que ha deixat clar que això no perjudica la "consideració humana i cristiana que l'Església té de cada persona". En una declaració feta pública aquest dilluns, i que té el vistiplau del Papa Francesc, queda oberta la porta al fet que "s'imparteixin benediccions a les persones individuals amb inclinacions homosexuals, que manifestin la voluntat de viure en fidelitat als designis revelats per Déu així com els proposats per l'ensenyament eclesial", és a dir, els qui no tinguin relacions entre persones del mateix sexe. L’escrit, que és la resposta al que s’anomena “un dubio” o una petició d’aclariment, la Santa Seu explicat que "la benedicció de les unions homosexuals no pot ser considerada lícita". El text, fet públic per l’Oficina de Premsa del Vaticà, és la resposta a un a pregunta plantejada, com passa habitualment, pels pastors i els creients en general que tenen necessitat d'una clarificació orientativa sobre una qüestió controvertida. La Santa Seu assegura que "un judici negatiu sobre les benediccions de les unions entre persones del mateix sexe no implica un judici sobre les persones".

La Santa Seu ha emfatitzat, a més que els homosexuals que visquin en parella no són les úniques persones a les quals s'ha de negar la benedicció "com si el problema fos només d'aquestes unions". Afegeix que "qualsevol unió que comporti un exercici de la sexualitat fora de el matrimoni és il·lícita des del punt de vista moral, d'acord amb el que ensenya l'ininterromput magisteri eclesial". La Congregació per a la Doctrina de la Fe, que presideix el cardenal mallorquí Lluís Ladaria, ha comentat també que l'Església no té aquest "poder" perquè "no pot disposar dels designis de Déu, que serien rebutjats i negats d'una manera o d'una altra". Concretament explica que "l'Església no és àrbitre d'aquests designis ni de les veritats de vida que expressen, sinó la seva fidel intèrpret i anunciadora", segons es llegeix en el document. A més, es deixa clar que les benediccions pertanyen al gènere dels sacramentals; és a dir, són "accions litúrgiques de l'Església" que "exigeixen que allò que signifiquen i generen es reflecteixi en la pròpia vida". De la mateixa manera, el Vaticà ha conclòs que "una benedicció sobre una relació humana requereix que aquesta estigui ordenada a rebre i expressar el bé que li ha estat pronunciat i donat".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET