Ràdio Estel
L'Any de la Família 'Amoris laetitia' és una commemoració especial de 15 mesos
ESGLÉSIA CATALUNYA 
“'Amoris Laetitia' fa entrar l'Església en el món del segle XXI”
Xavier Padilla, director de Pastoral Familiar de Barcelona, diu que l’Any de la Família, des d'aquest divendres, “és Església en sortida”
Redacció 18/03/2021

Comença aquest divendres 19 de març, festa de Sant Josep, l’Any de la Família Amoris Laetitia, convocat pel papa Francesc. Aquest divendres se celebra el cinquè aniversari de la publicació de l’exhortació apostòlica Amoris Laetitia, sobre la bellesa i l’alegria de l’amor familiar. Per aquest motiu, per al diumenge 21 de març a les 18 hores, està programat l’acte d’obertura diocesà d’aquesta commemoració a la basílica de la Sagrada Família. Consistirà en una celebració de la Paraula presidida pel cardenal Joan Josep Omella, que estarà acompanyat per testimonis familiars. Aquest dijous, en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el director del Secretariat de Pastoral Familiar de l'Arquebisbat de Barcelona, Xavier Padilla, ha explicat que l'Amoris Laetitia “és un text fruit de tot el treball de reflexió sorgit de dos sínodes consecutius dedicats a la família”. Ha afegit que el document “és molt ric en ensenyaments i orientacions sobre l’alegria de l’amor, motiu pel qual és molt recomanable llegir-lo”.

L’Any de la Família, que durarà fins al juny de 2022, consisteix en un conjunt d’iniciatives i itineraris pastorals que pretenen posar en pràctica l’Amoris Laetitia. “Es una iniciativa d’Església en sortida”, ha destacat Padilla. En aquest sentit, el director de Pastoral Familiar ha comentat que “el Sant Pare vol encoratjar els fidels a posar l’Església en el món des de la família, també per fer-la propera”. En un altre moment de l’entrevista, Xavier Padilla ha assegurat que “l’Amoris Laetitia és una clau perquè l’Església entri en el món del segle XXI i alhora es perquè el món del segle XXI entri a dins de l’Església”. Aquest diumenge 21 de març, l’acte diocesà d’obertura d’aquest any, que es fa a la basílica de la Sagrada Família, es pot seguir en directe a partir de les 18 hores a través del web diocesà i del de la basílica de la Sagrada Família. L’endemà, dilluns a les 21.30h, Ràdio Estel oferirà la celebració en diferit.

Es pot escoltar el programa A PRIMERA HORA AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET