Ràdio Estel
Els restaurants dels centres comercials reclamen el dret a obrir com els altres
SOCIETAT 
Els restauradors de centres comercials exigeixen la seva reobertura
Lluïsa Muñoz, portaveu del sector a Catalunya, diu que “tenen totes les mesures de seguretat” i “es troben en situació de discriminació”
Redacció 22/03/2021

Comertia, Barcelona Oberta, Restaurants de Centres Comercials i el Gremi de Restauració de Barcelona van signar la setmana passada un manifest on recordaven que aquests establiments porten cinc mesos tancats i es troben amb una situació “molt desesperada i dràmatica”. Les entitats avisen que 500 negocis i 12.000 treballadors estan “en perill” i que un de cada tres centres comercials té previst tancar definitivament. Així, la restauració dels centres comercials ha reclamat al Procicat poder reobrir els locals amb el mateix horari que la resta dels restaurants. En declaracions aquest dilluns al programa A primera hora de Ràdio Estel, la portaveu dels Restaurants dels Centres Comercials de Catalunya, Lluïsa Muñoz, ha explicat que, “des del sector, no s'entén res del que està passant”.

Ara mateix, aquests establiments poden servir en take away i delivery, “però és un servei molt testimonial comptant que tota la plantilla es troba en una situació d’Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)”. Així s'ha expressat Lluïsa Muñoz, que també ha comentat que "aquesta situació és una discriminació clara perquè tots els restaurants estan oberts” i, des del seu sector, “poden oferir  les mateixes condicions de seguretat”. Per aquest motiu, la setmana passada, a banda de signar un manifest, els afectats van presentar davant la justícia una demanda cautelaríssima per discriminació de l’hosteleria en centres comercials. Entre aquest dilluns i aquest dimarts, està previst que es faci públic el resultat de la resolució judicial.

Es pot escoltar el programa A primera hora AQUÍ  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET