Ràdio Estel
SOCIETAT 
“Aquesta pandèmia no acabarà fins que no es vacuni tothom”
Francesc Álvarez, director de Medicus Mundi Meditarranea, diu que “els països rics estan acaparant la immensa majoria de vacunes”
Redacció 16/04/2021


Una de cada quatre persones dels països rics ja han rebut la vacuna però, als considerats pobres, només són una de cada 500. De vacunes, n’hi han poques de moment, un problema al qual cal sumar el fet que tampoc hi ha prou fàbriques per produir-les. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, que ha parlat sovint de les vacunes, s’ha preguntat aquest divendres si estan arribant a tots els països del món i si es pot alliberar la patent de la vacuna per tal de facilitar-ho. Francesc Álvarez, director de Medicus Mundi Mediterranea, ha dit que “la distribució de les vacunes és irregular”. En aquesta entrevista a Ràdio Estel, ha afegit que “els països rics estan acaparant la immensa majoria de vacunes, i això és, entre altres coses, perquè el preu de les dosis és molt alt”. 

De fet, aquests preus dels vaccins són tan elevats perquè funcionen a partir d’un règim de patents. “La companyia farmacèutica que ha desenvolupat la vacuna té tots els drets d’explotació i, en principi, pot posar el preu que vulgui”, ha dit Álvarez. El director de Medicus Mundi Mediterranea també ha alertat que “aquesta pandèmia no acabarà fins que no es vacuni tothom”. En aquest sentit, ha comentat que “ens trobem en una situació molt excepcional, en una emergència mundial que afecta a tots els països del món, motiu pel qual ja sobren els motius per a la col·laboració i per a una vacunació universal”. 












  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET