Ràdio Estel
Manuel Domínguez, director d'estudis del grau en Periodisme.
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Missa en record dels periodistes assassinats a Burkina Faso
La Universitat Abat Oliba CEU dedica una eucaristia en memòria de David Beriain i Roberto Fraile
Redacció 05/05/2021

La Universitat Abat Oliba CEU ha volgut recordar els dos periodistes assassinats a Burkina Faso, David Beriain i Roberto Fraile, amb un eucaristia.

Després de la cerimònia ha pres la paraula el director d'estudis del grau en Periodisme, Manuel Domínguez, que s'ha referit al compromís del periodista amb la seva professió: “Tots sabem que, de vegades, els periodistes posem la nostra professió per davant de les nostres vides. Tal és l'amor que tenim per la professió.”

Els periodistes, ha afegit, “ens sentim com a fars de llum en les democràcies”. Fars que irradien una veritat “que sempre va a la recerca d'aquells que la volen ocultar”.

Domínguez ha aprofitat l'ocasió per reflexionar sobre la pressió que els periodistes pateixen en moltes parts del món per exercir la seva funció. Ha pres de referència el Balanç de 2020 de Reporters sense Fronteres per posar en relleu xifres que expressen aquesta realitat: 50 periodistes assassinats i 387 presos en l'àmbit de la seva activitat professional.

També ha destacat que el 73% dels 180 estats analitzats en l'informe dificulten la labor del periodisme i que dos terços dels assassinats de periodistes es produeixen en països en els quals no hi ha un conflicte bèl·lic declarat.

Tal com ha conclòs Domínguez, aquestes realitats revelen el que implica l'ADN del periodista: "Un professional pendent del seu treball 24 hores al dia durant tota la seva vida.”  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET