Ràdio Estel
El Sant Pare ha comunicat els seus missatges, aquest diumenge, davant d'un grup de fidels a la Plaça de Sant Pere
PAPA FRANCESC 
El Papa mostra la seva "preocupació per la violència" a Colòmbia
Després de resar el Regina Caeli, Francesc demana pregar pel país sud-americà i que Jerusalem "sigui lloc d'encontre, no d'enfrontament"
@IgnasiMiranda 09/05/2021

El Papa ha dedicat aquest diumenge un record especial a Colòmbia, després dels episodis de violència que ha patit aquest país els últims dies. Després de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha expressat la seva "preocupació per les tensions i els enfrontaments violents, que han causat morts i ferits". Després de comentar que hi havia molts colombians a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, el pontífex ha demanat i ha compartit "la pregària per aquest país". D'altra banda, ha explicat que segueix amb especial preocupació els fets que s'estan produint a Jerusalem en les últimes hores. El Sant Pare ha expressat, en forma de pregària, el seu desig que la ciutat santa "sigui un lloc de trobada i no pas d'enfrontaments violents, sinó de pau". Des d'aquesta reflexió, ha invitat tothom a "buscar solucions compartides perquè es respecti la identitat multireligiosa i multicultural de Jerusalem i prevalgui la fraternitat, ja que la violència només genera violència".

En un altre moment, Francesc ha recordat les víctimes de l'atemptat terrorista que va tenir lloc aquest dissabte a Kabul. L'ha definit com "una acció inhumana que va colpejar moltes noies joves a la sortida de l'escola". Ha animat així els creients a "pregar per cadascuna d'elles, per les seves famílies i perquè Déu concedeixi la pau a l'Afganistan". Coincidint també amb la beatificació aquest mateix diumenge del jutge italià Rosario Angelo Livatino, assassinat per la màfia "per no haver-se deixat corrompre", el bisbe de Roma ha destacat que aquest magistrat, "en el seu servei a la comunitat com a jutge recte, es va esforçar per jutjar però no pas per condemnar, sinó per redimir". En aquesta línia, ha afegit que "es va convertir en un testimoni de l'Evangeli fins a la seva heroica mort", i ha expressat el seu desig que "l'exemple d'Angelo Livatino sigui per a tothom, especialment per als magistrats, un estímul per ser fidels defensors de la legalitat i la llibertat".

Abans d'acomiadar-se, el Papa ha dedicat unes paraules especials a les mares que, a Itàlia i en altres països del món com ara Perú, Brasil i Colòmbia, celebraven aquest segon diumenge de maig el "Dia de la Mare". I en la reflexió a partir de les lectures bíbliques d'aquest cinquè diumenge de Pasqua, el pontífex ha assegurat que "estimar com Crist significa sortir d'un mateix". A més, ha reflexionat sobre el manament que Jesús ens va deixar i que sintetitza en un, tots els altres: "Estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat". Francesc ha contraposat aquest mandat amb aquells "amors" que el món ens proposa, per exemple "l'amor als diners, a l'èxit i al poder".  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET