Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Reconeixement a les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat
Dissabte 8 de maig es va celebrar una jornada de treball, record i acció de gràcies pels 50 anys de les Trobades
Redacció 14/05/2021

Dissabte 8 de maig es va celebrar a Montserrat una jornada de treball, record i acció de gràcies pels 50 anys de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia. A través del cant, la pregària –prenent part a la litúrgia de Montserrat- i la germanor, els assistents van participar amb els seus cants a l’eucaristia presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, i predicada pel P. Abat Josep M. Soler. A continuació va tenir lloc un acte de reconeixement a les Trobades, que va comptar amb la presència de l’arquebisbe d’Urgell i President da la Comissió Interdiocesana de Litúrgia de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), Joan-Enric Vives, i del bisbe auxiliar de Barcelona i Secretari de la CET, Sergi Gordo. Hi va haver diversos testimonis i intervencions musicals de tots els participants en aquesta activitat que ha promogut, des dels seus inicis, el Monestir benedictí. Cal destacar que entre els cants corals i cànons diversos es va fer l’audició-interpretació de la peça Rosa plasent, del jove compositor Xavier Casademont. Per acabar, i abans de cantar la Salve Regina i el Virolai, l’arquebisbe Joan-Enric i el bisbe Sergi els van adreçar unes paraules.

Cal recordar que les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia se celebren a l’estiu, durant tres setmanes diferents. En cadascuna d’elles treballen la tècnica vocal, l’estudi de repertori i la direcció dels cants. També imparteixen una conferència de caràcter litúrgic, bíblic o teològic. Igualment, cada vespre ofereixen diverses audicions musicals, que donen pas a una cantada popular a les places del Santuari.

Una altra activitat que organitza la comissió de les Trobades és la Trobada General, que es duu a terme durant un cap de setmana de la tardor en una parròquia o comunitat d’algun indret de Catalunya. Aquest esdeveniment té per objectiu compartir la realitat eclesial i musical d’aquell lloc, de manera que els participants puguin conèixer altres iniciatives i les seves experiències. Enguany, aquesta Trobada es farà al Santuari de la Mare de Déu de Núria el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre.

L’acte de celebració dels 50 anys de les Trobades d’Animadors de cant per a la Litúrgia estava previst per al mes de novembre de l’any passat, però es va haver d’ajornar a causa de les restriccions per la pandèmia. A la jornada del dissabte 8 de maig, per això, hi hagué també un bon motiu de celebració: les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia han estat guardonades amb el premi Josep Anselm Clavé 2020 de Cant Coral a Catalunya, en la secció d’Educació, en reconeixement a aquests 50 anys de trajectòria de formació en el cant popular litúrgic. Per a més informació i inscripcions a la trobada general cal enviar un correu-e a trobades@trobadesanimadorsdecant.cat.

   El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET