Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
José Zaragoza i Míriam Nogueras valoren el nou govern
El diputat del PSC s’hi mostra escèptic, mentre que la parlamentària de Junts afirma que “els presos i exiliats necessiten l’amnistia”
 27/05/2021


José Zaragoza (PSC) i Míriam Nogueras (Junts), tots dos diputats al Congrés, han parlat aquest dijous, en una doble entrevista al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, sobre el nou govern de Pere Aragonés i sobre un possible indult als presos independentistes. El parlamentari socialista ha assegurat, referint-se a l’executiu català, que el seu partit creu que “és un govern com el que hi havia abans”. Amb tot, ha aclarit que el PSC “espera que hi hagi diàleg per poder avançar en els reptes que tenen els catalans”. 

Pel que fa als indults, Zaragoza ha argumentat que “el Partit Popular és la dreta de sempre, ja que aplica la llei de l'embut: ample per a mi, estreta per als altres”. Aquest dimecres, des del Congés, els populars van anunciar que recorreran l’acte d’indult del govern, si finalment es produeix, davant del Tribunal Suprem.  D’altra banda, el diputat a assegurat que, des dels socialistes catalans, “no es contempla la llei d'amnistia ni un referèndum” perquè, segons Zaragoza, “això seria sumar més problemes per a Catalunya”.

També aquest dijous a Ràdio Estel, la diputada de Junts al Congrés Miriam Nogueras ha dit que “el que cal és una amnistia” i que el seu partit “vol que els presos polítics puguin sortir, però també que els exiliats puguin tornar i que els 3.000 represaliats puguin defensar lliurement les seves idees sense sentir l'alè de la justícia patriòtica al clatell". En aquesta mateixa entrevista, Nogueras ha comentat que “ara mateix, la força política a Catalunya la té l'independentisme” i que “la sucursal del PSOE a Catalunya és el PSC i ja no té la força que tenia abans”. 

D’altra banda, Nogueras també ha parlat de la taula de diàleg. “Des de Junts, volem donar una oportunitat a la taula de diàleg, tot i que som totalment escèptics”, ha afirmat.  Sobre els indults, la diputada de Junts ha assegurat primer de tot que allò que es preten des de l’independentisme “és absolutament legítim”. En aquest sentit, Míriam Nogueras ha recordat que “el dret a l'autodeterminació no l'hem inventat nosaltres”. 

Pots tornar a escoltar-ho AQUÍ  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET