Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL Foto: Agustí Codinach
El 47% de les llars que Càritas Barcelona ha atès el 2020 són noves
Salvador Busquets ha recordat que “les polítiques d’ingressos mínims són la peça fonamental per construir polítiques socials”
Carme Munté Margalef 03/06/2021

Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi, diumenge se celebra el Dia de la Caritat amb una col·lecta especial a benefici de Càritas. També amb aquesta avinentesa, les Càritas diocesanes presenten les seves memòries anuals. En el cas de Barcelona, la presentació s’ha fet dijous 3 de juny en una roda de premsa presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de Càritas Barcelona.

Una memòria, en aquesta ocasió, que recull un exercici, el del 2020, marcat per la pandèmia. Una de les dades més significatives és que un 47% de les llars ateses durant el 2020 són noves, és a dir, que no havien rebut mai abans l’ajuda de Càritas Barcelona. Així mateix, s’han triplicat les ajudes econòmiques per aliments i s’han duplicat les ajudes per relloguer, fins al punt que s’han destinat 3,8 milions d’euros, a benefici de 8.766 persones.

En total Càritas diocesana de Barcelona va atendre 16.249 llars, on viuen 35.229 persones (un 8% més de persones que l’any 2019). L’acció es complementa amb les 31.083 llars ateses per les Càritas parroquials, on viuen 84.933 persones.

D’altra banda, el 26% de les llars ateses per Càritas Barcelona viu sense cap ingrés (abans de la pandèmia era el 8%), i només el 8% cobra alguna prestació d’ingressos mínims.

Salvador Busquets, director de Càritas Barcelona, ha explicat que la crisi del Covid-19 ha tingut un impacte molt intens en les persones amb més vulnerabilitat: “Estem en un context de crisi econòmica que afecta directament el mercat del treball, que és insuficient per atendre les necessitats de les famílies, com també és insuficient la protecció social. Alhora, estem assistint a una recuperació econòmica amb deficiències estructurals, perquè es basa en una economia molt de serveis, i poc d’indústria”.

Busquets ha recordat que “les polítiques d’ingressos mínims són la peça fonamental per construir polítiques socials”. D’aquí la importància que la cobertura arribi a totes les persones que la necessitin. Dit això, Busquets ha reconegut que en el cas de la renda garantida, que ara només percep 1 de cada 4 persones en situació de pobresa severa, “ara s’experimenta un lleuger creixement de la cobertura d’aquesta prestació”.  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET