Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Toni Comín, satisfet i esperançat per les decisions d’Europa
El Comitè d'Afers Legals del Consell demana a Espanya que alliberi els presos i retiri les euroordres, i el TGUE avala la immunitat temporal dels eurodiputats
 04/06/2021


El text del Consell d’Europa, que ara es debatrà a l'Assemblea, reclama la reforma de la sedició per evitar penes "desproporcionades". D’altra banda, recordem que aquesta setmana, el Tribunal General de la Unió Europea ha retornat temporalment la immunitat com a eurodiputats a Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín. En declaracions a Ràdio Estel, l’eurodiputat de Junts ha explicat aquest divendres que, “d’aquí un any, se sabrà si ells podran tenir la immunitat definitiva”, i  també ha explicat que poden fer a partir d’ara. “Tenim previst viatjar per tota la Unió Europea. Però hem de forçar Espanya perquè retiri l'euroordre. Hem de ser pacients. Llavors podrem prendre la decisió de tornar”, ha comentat De fet, segons Comín, “aquestes darreres decisions d’Europa resulten una bufetada immensa a Espanya”.  

D’altra banda, també en el programa A Primera Hora,  Toni Comín ha parlat aquest divendres sobre la taula de diàleg. I és que aquest dijous ens assabentàvem que el govern espanyol posarà sobre la taula de negociació amb Catalunya una proposta de reforma del finançament, complir amb les inversions, mesures per evitar la judicialització, la descentralització d'ajudes i subvencions, i la gestió autonòmica del 0,7% de l'IRPF. Comín ha dit que el que ha de fer “el govern de Pedro Sanchez és deixar clar cap a on vol anar”. En aquest sentit, ha afegit que “el conflicte català amb Espanya es resol traient tota la repressió i alhora amb l'autodeterminació”. Sobre els indults, l’eurodiputat de Junts per Catalunya s’ha mostrat content pels presos, però ha assegurat que, “des del punt de vista polític, els indults no resolen absolutament res”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET