Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“Els temps de la justícia són llargs; encara en parlem 10 anys després”
Montserrat Tura reviu a Ràdio Estel la mobilització ‘Aturem el Parlament’, protesta al Parc de la Ciutadella contra les retallades del govern d’Artur Mas
 15/06/2021


Ja ha passat una dècada dels fets que van sacsejar el Parlament de Catalunya l’any 2011. Segurament d’aquella manifestació, molts recordaran les imatges de la gavardina de Montserrat Tura tacada de pintura negra o de l’arribada d’Artur Mas en helicòpter a la cambra catalana. Els manifestants, als afores del Parlament, volien aturar la sessió parlamentària que havia d’aprovar noves retallades del govern català d’aleshores. L’exconsellera de Justicia i d’Interior ha explicat aquest dimarts, en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, que recorda els fets “amb menys dramatisme del que alguns han volgut donar-hi”. En el seu dia, el Tribunal Suprem va anul·lar la sentència de l'Audiència Nacional pel setge al Parlament de Catalunya que absolia els manifestants. 

L'alt tribunal condemnava a tres anys de presó, per delicte contra les institucions de l'Estat, vuit dels processats. En la seva sentència, els magistrats analitzen la interpretació realitzada per l'Audiència sobre la col·lisió de dos drets fonamentals: la llibertat d'expressió i el dret de reunió. Ara la decisió està en mans del tribunal constitucional, a l’espera de resoldre un recurs presentat pels processats. Segons Montserrat Tura, “els temps de la justícia són llargs i, al cap de deu anys, encara en parlem”. En aquesta línia, ha afegit que “se n'hauria d'haver parlat més, de què va significar el 15M”. Igualment ha recordat que “el 15M va ser més important del que hem volgut entendre, perquè va posar sobre la taula debats importants”. 

En un altre moment, Tura també s’ha referit al possible indult al presos independentistes. L’exconsellera socialista s’hi ha mostra a favor de concedir los. “És igual si serveixen o no per impulsar la taula de diàleg, perquè el més important és que corregeixi la sentència del Suprem i, en aquest cas, la corregirà”, ha assegurat. Sobre l’estatut del 2006, que aquest dijous compleix 15 de la seva aprovació en referèndum, Montserrat Tura ha assegurat que “va significar un avenç indubtable en la capacitat d’autogovern”. L’exconsellera de Justicia ha dit que “s’han d’intentar recuperar els 14 articles declarats inconstitucionals per seguir amb el somni d’autogovern”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET