Ràdio Estel
ESGLÉSIA ESPANYA
'Noviolència i cristianisme', un encontre per a l'acció conjunta
@IgnasiMiranda 25/06/2021

'Noviolència i cristianisme' és el títol d'un encontre que s'ha organitzat per al dissabte 26 i el diumenge 27 de juny, en format presencial, al costat de Madrid, i i també online. Testimonis com l'arquebisbe i sant Òscar Romero, César Chávez, Iqbal Masib o el mateix Martin Luther King, entre d'altres, seran els referents per a una reflexió compartida sobre allò que és viure la pau en clau cristiana. Les raons per les quals la no violència canvia el món, els fonaments cristians de la no violència, aquest gran valor vist a través de la història, experiències concretes viscudes per creients i realitats que necessiten respostes cristianes des de l'acció no violenta són els grans temes que s'hi tractaran en diverses sessions participatives. Per participar-hi, es pot enviar un missatge de correu electrònic a l'adreça nvycristianismo@gmail.com, trucar al telèfon 656 955 824 o bé entrar a la web del Col·lectiu Noviolència.

Ens acompanya el jesuïta Joan, coordinador del grup No Violència Cristiana de Cristianisme i Justícia. Bona tarda!

1- Com definiria vostè aquest encontre 'No violència i cristianisme', organitzat per a aquest proper cap de setmana, el 26 i el 27 de juny?

2- Com va sorgir la idea d'organitzar aquesta trobada? com està estructurada entre els dos dies?

Enmig d'aquest fet de compartir entre diverses entitats i persones cristianes interessades, ens vam anar trobant, fins i tot durant la pandèmia. I ens vam preguntar si podíem convocar altres persones de l'Església i iniciar algun projecte des de la no violència cristiana per anunciar a les comunitats de l'Estat espanyol i avançar. I la idea va ser organitzar una trobada com la d'aquest proper cap de setmana. Vam estructurar aquests dos dies en un petit itinerari, partint des de zero. Xavier Garí aprofundeix en el tema de la noviolència cristiana. I a partir d'aquí, la periodista Laura Mor presenta, dins el reptes que tenim avui dia, una selecció de prioritats perquè a partir d'una intervenció de MOisés Mato sobre les claus per a una acció noviolenta, valorem en una assemblea què cal afrontar avui dia en el segle XXI a Espanya.

3- Què cal fer per participar-hi de manera virtual o presencial en la trobada 'No violència i cristianisme?

4- Sabem que, en aquesta iniciativa, participen col·lectius cristians presents a Catalunya, com ara Som Cristians o Cristianisme i Justícia Quins grans objectius té aquest encontre de cara a actuar per enfortir el missatge cristià des de la no violència?  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET