Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Veus que qüestionen la llei d’eutanàsia
L’Ateneu Universitari Sant Pacià ha elaborat uns vídeos amb les opinions de Montserrat Esquerda, Joan Viñas, Margarita Bofarull i Francesc Torralba
Redacció 25/06/2021

Divendres 25 de juny entra en vigor la llei de l’eutanàsia, que va ser aprovada al Congrés dels Diputats el 24 de març passat. D’aquesta manera, les persones que vulguin acollir-s’hi ja podran demanar-ho oficialment. Coincidint amb això, l’Ateneu Universitari Sant Pacià, amb la col·laboració de l’Institut Borja de Bioètica, ha elaborat uns vídeos que recullen veus que qüestionen les "bondats" de la llei d'eutanàsia. Són les opinions de Montserrat Esquerda, Joan Viñas, Margarita Bofarull i Francesc Torralba.

 

MONTSERRAT ESQUERDA, pediatra i directora de l’Institut Borja de Bioètica: “Amb unes bones cures pal·liatives i una bona Llei de Dependència, les peticions d’eutanàsia serien marginals” 


 

JOAN VIÑAS, metge i exrector de la Universitat de Lleida: “Posar-nos a la pell del malalt empatitzant amb ell: quin és el problema que té? Què fa que no tingui ganes de viure? A partir d’aquí, treballar-hi per resoldre els problemes que fan que vulgui marxar” 

 


MARGARITA BOFARULL, metgessa i presidenta de l’Institut Borja de Bioètica: “Les persones desitgem estar ben cuidades fins al final. Hi ha malalties incurables, però no persones incuidables. S’han de desplegar tots els mitjans perquè la gent pugui morir en pau”


 

FRANCESC TORRALBA, teòleg i filòsof: “Aquesta llei afectarà molt greument els grups més vulnerables de la societat. Hem de crear un entorn on tothom hi pugui viure dignament” 


   El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET