Ràdio Estel
Josep Rull ha estat aquest dilluns a l'estudi 1 de Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Rull: “Els ideals que ens han portat a la presó són ara més forts"
L’exconseller indultat pel govern espanyol assegura que la privació de llibertat "és terrible però, malgrat tot, enriqueix molt a nivell humà"
Redacció 28/06/2021


L’exconseller, pres i indultat pel govern espanyol Josep Rull ha estat aquest dilluns als estudis de Ràdio Estel després de 1.220 dies empresonat, en diferentes centres penitenciaris de l’Estat espanyol, pel judici del Procés. Durant molts anys, Rull havia estat tertulià del programa El Primer Cafè amb Ignasi Miranda. De fet, quan ha arribat als estudis del carrer Comtes de Bell lloc, al barri de Sants, ha recordat aquells moments de reflexió calmada i tranquil·la, que va viure acompanyat d’altres tertulians com Arcadi Oliveres o Francina Alsina. 

Indultat fa una setmana, Rull ha dit als micròfons de Ràdio Estel, entre d’altres coses, que “els ideals que han portat a la presó són més forts ara que mai". L’exconseller també ha assegurat que "la presó és dura i terrible” però ha aclarit que, “malgrat això, a escala humana enriqueix molt". Ha afegit que “de la cúpula de l'Estat espanyol, es pot esperar tot per la unitat d'Espanya”. En un altre moment de l’entrevista, l’exconseller ha assegurat que “a la presó els prejudicis es trenquen” i que “les persones amb aspecte feréstec després han resultat ser les qui tenen més cor”. També ha explicat que “hi havia moments, durant aquests tres anys, en què la llavor de l'odi t'esquinça per dins”. Igualment ha aclarit que es va refugiar “en l’evangeli, perquè des de l'odi no es pot fer res”. 

Sobre la relació amb la resta d’empresonats, l’exconseller ha explicat que tenen uns vincles molt forts. “Els set de Lledoners som una família. Més enllà de les discrepàncies d'una contingència política del moment, hem teixit una amistat que supera qualsevol conflicte”, ha afirmat. D’altra banda, Josep Rull també ha dit que “l'Església catalana s'ha de mirar al mirall i valorar si ha estat coherent amb l'evangeli a l'hora de tractar el tema independentista”. L’exconseller indultat també ha parlat del gran poder que ha tingut el fet d’escriure durant el seu temps de captiveri. Concretament ha comentat que “volia escriure tot allò que havia passat". Ha comentat, a més, que vol que els seus fills “sàpiguen en el futur que el seu pare va estar a la presó”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ o aquest dimarts 29 de juny a les 20.00 hores al programa "El Protagonista"  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET