Ràdio Estel
SOCIETAT 
Sor Lucía Caram, premiada amb la Creu de Sant Jordi 2018
La Generalitat atorga el guardó a 31 personalitats i 24 institucions després de l’aixecament de l’article 155
Redacció 18/07/2018

Després de l’aixecament de l’article 155, el Govern de la Generalitat ha pogut finalment atorgar la Creu de Sant Jordi a les personalitats i entitats que més han destacat durant aquest any per la seva tasca i servei a Catalunya. D’aquesta manera, aquest dimarts, a la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha anunciat la llista dels premiats, entre els quals hi ha 31 personalitats i 24 institucions.

D’entre tots els guardonats destaca la presència de Sor Lucía Caram, religiosa i activista social, que ha rebut aquest premi pel seu compromís amb les persones més desfavorides: en primer lloc, per ser la promotora de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, creada al Convent de Santa Clara de Manresa, i en segon lloc per la seva vinculació a la Fundació Privada Rosa Oriol. Dels molts projectes en què participa Sor Lucía Caram, destaca també la seva col·laboració periòdica amb Catalunya Cristiana.

Un altre dels premiats, que precisament també col·labora amb Catalunya Cristiana, ha estat el cirurgià Joan Viñas Salas, director acadèmic de la Pontifícia y Reial Academia Bibliogràfica-Mariana del Bisbat de Lleida. Viñas, autor del llibre Com viure amb la malaltia. Des de l’experiència d’un metge malalt cristià (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), ha rebut aquest guardó pel seu compromís sostingut en la gestió del sistema públic català de salut de Catalunya.

Finalment, entre els premiats trobem també dos escultors pessebristes, els germans Joan i Martí Castells Badia, que han estat guardonats per la seva destacada trajectòria com a escultors de figures de pessebre. La llista completa de guardonats es pot consultar a la pàgina web de la Generalitat.   
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET