Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“Això no és per sempre, però usar mascaretes encara és important”
Salvador Macip, professor de Ciències de la Salut de la UOC, ha explicat que el seny ha de marcar la desescalada per fases
Redacció 07/05/2020


Les fases de desescalada proposades pel govern de Pedro Sánchez i la proposta de l’executiu català han estat temes d’anàlisi aquest dijous en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel. Salvador Maxip, metge, investigador i professor d'estudis de Ciències de la Salut a la Universitat Oberta de Catalunya, ha assegurat que, “tal i com s’està fent a Catalunya, és bona idea per evitar rebrots”. Segons el doctor, “el desconfinament s’ha de fer de forma ordenada i amb seny i, a les imatges d’aquests dies, n’hi ha hagut”. Per controlar el possible rebrot que molts especialistes esperen, l’investigador ha destacat que “començar a aplicar molts tests, aïllar les persones i controlar el virus es la solució”.

Darrerament s’està parlant molt dels tests massius per controlar la pandèmia. Com ha explicat Macip, “cada test té les seves propietats, i els PCR ens ajuden a controlar els rebrots”. Igualment ha comentat que “també els tests serològics són bons per saber qui es resistent al virus i està inmnuitzat, però és millor concentrar-se en els PCR”. Pel que fa al futur que ens espera, Macip ha assegurat que “no podem estar confinats tota la vida, però no ens podem relaxar, sinó que cal sortir de casa però amb les mesures adients”. De tota manera, ha aclarit que “això no durarà per sempre, però usar mascaretes encara és important”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET