Ràdio Estel


Missió i Vocació

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 17.30h a 18h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Missió i vocació és un programa què profunditza sobre la raó de ser de les empreses i de les persones en el seu entorn.

Les persones no només busquen una feina o una remuneració. Més enllà del benefici econòmic, necessiten sentir que formen part d'alguna cosa més gran, deixar petjada en aquest món fent una contribució positiva al mateix.

A Missió i vocació parlem de rsc, sostenibilitat, lideratge, persones, canvi cultural o transformació digital, sempre centrant-nos en l'impacte de les persones i organitzacions a la societat.

Direcció: David Medrano
Redacció:
Presentació: David Medrano

Email: oients@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:20171101-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 9

Avui, a casa nostra, tots els graus i capes socials estan molt irritats i tot allò que apareix en un llibre imprès els sembla una al·lusió personal: aquesta és, pel que es veu, la sensació que sura per l’aire. N’hi ha prou amb dir que en una ciutat hi ha una persona estúpida perquè això sigui una al·lusió personal: saltarà un senyor d’aspecte respectable i es posarà a cridar: ‘Jo també sóc una persona, per tant també sóc estúpid’, en una paraula, de seguida comprèn de què va la cosa. Així doncs, per evitar-ho, anomenarem la dama que rep a la visitant tal com l’anomenava quasi per unanimitat la ciutat de N, o sia, la dama agradable en tots sentits. Aquest nom l’havia adquirit legítimament, ja que no estalviava res per tal de fer-se amable en el grau més elevat. Si bé, naturalment, a través de l’amabilitat s’hi esmunyia la ràpida agilitat del caràcter femení, i també, de vegades, de cada paraula agradable en sorgia, ai, cada agulla! I Déu ens deslliuri de tot el que bullia en el seu cor contra qualsevulga que d’alguna manera, o pels mitjans que fos, li passés la mà per la cara. Tot això, però, anava embolcallat en el més gran refinament social que pugui donar-se en una ciutat de província. Feia cada moviment amb elegància, li agradaven els versos, sabia mantenir de vegades el cap en una positura somniadora, i tothom estava d’acord que era una dama agradable en tots sentits. L’altra dama, és a dir, la que arribava, no tenia un caràcter tan polifacètic i per això l’anomenarem la dama senzillament agradable. L’arribada de la visitant despertà els gossets que dormien al sol: el pelut Adel, que contínuament s’embolicava amb la pròpia llana, i la gosseta Potpourri, de fines potetes. L’un i l’altra, bordant, anaren a remenar la cua al vestíbul, on la visitant s’alliberava ja del seu abric i quedava amb un vestit estampat, de moda, amb llargues cues al coll; el perfum de gessamí s’estengué per tota la cambra. Així que la dama agradable en tots sentits s’assabentà de l’arribada de la dama senzillament agradable, corregué cap al vestíbul. Les dames s’agafaren les mans, es besaren i llançaren exclamacions com les de les col·legiales quan es troben poc temps després d’acabats els estudis, quan les maretes encara no han tingut temps d’explicar-los que el pare d’una és més pobre i de menys graduació que el pare d’una altra. El petó fou sonor, perquè els gossets tornaven a bordar, cosa per la qual foren copejats amb el mocador; ambdues dames s’encaminaren al saló, blau com és natural, amb un divan, una tauleta ovalada i fins unes petites mampares cobertes d’heura; de seguida hi acudiren, remugant, el pelut Adel i l’alta Potpourri, de fines potes.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. AVUI, A CASA NOSTRA, TOTS ELS GRAUS I CAPES SOCIALS ESTAN MOLT IRRITATS I TOT ALLÒ QUE APAREIX EN UN LLIBRE IMPRÈS ELS SEMBLA UNA AL·LUSIÓ PERSONAL

2. SI BÉ, NATURALMENT, A TRAVÉS DE L’AMABILITAT S’HI ESMUNYIA LA RÀPIDA AGILITAT DEL CARÀCTER FEMENÍ, I TAMBÉ, DE VEGADES, DE CADA PARAULA AGRADABLE EN SORGIA, AI, CADA AGULLA!

3. L’ARRIBADA DE LA VISITANT DESPERTÀ ELS GOSSETS QUE DORMIEN AL SOL: EL PELUT ADEL, QUE CONTÍNUAMENT S’EMBOLICAVA AMB LA PRÒPIA LLANA, I LA GOSSETA POTPOURRI, DE FINES POTETES.

4. AIXÍ QUE LA DAMA AGRADABLE EN TOTS SENTITS S’ASSABENTÀ DE L’ARRIBADA DE LA DAMA SENZILLAMENT AGRADABLE, CORREGUÉ CAP AL VESTÍBUL.


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari