Ràdio Estel


Pàgines que m'han corprès

Dia d'emissió: Dimecres
Horari: de 23h a 23.30h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Pàgines que m'han corprès no és un programa sobre llibres, sinó un programa sobre com els llibres ens fan sentir, sobre com els llibres són capaços d’inspirar-nos.


Al final de cada programa, ens desvela qui és l’autor del text que ha llegit i a quina obra pertany. Escoltar el text sense saber qui n’és l’autor permet rebre’l sense filtres: es tracta d’una dona o d’un baró? És català? Castellà? Anglès? De l’actualitat? Un autor clàssic? …

A la web del programa podreu trobar els textos corresponents a cada emissió acompanyats de la selecció de frases que ha comentat la Teresa. El programa té un component interactiu: els oients podeu enviar a l’adreça paginesquemhancorpres@radioestel.cat les pàgines que a vosaltres us hagin corprès i la Teresa en triarà una per tal de comentar-la un cop al mes. Els textos que envieu han de ser com a màxim de 2 pàgines del llibre (màxim 3.000 caràcters).

Direcció: Teresa Forcades
Redacció:
Presentació: Teresa Forcades

Email: paginesquemhancorpres@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:
   20180103-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 17

L’explorador que la va voler aclimatar no sabia com era. Va plantar l’única llavor que tenia sota la finestra de la seva cambra. L’endemà mateix va veure un brotet que sortia de terra com gelatina glaçada. I l’endemà passat en va veure un altre al costat del primer. Cada dia naixia un brot, primer a una banda, després a l’altra de la llavor pare-mare, amb un estil molt militar. Els primers brots ja eren alts quan els darrers van acabar de nèixer. Una pura delícia. I l’home estava satisfet. Tot el baix de la casa era un núvol de verd fet d’unes fulles que a la més lleugera de les brises palpitaven delicadament: més gracioses i transparents que les ales d’una mosca. El dia que les flors es van obrir el sol va trigar una mica a pondre’s: badava. El perfum que sortia de tot plegat tenia una mena de frescor regalada. El voltant de la casa era una festa major d’alegria. Ara que, sota de tanta alegria, trafeguejava l’infern. Les arrels d’aquestes flors semblava que tinguessin centúries i van començar a turmentar la casa per sota: els feia nosa. Volien la terra que la casa cobria. Ho volien tot: l’absolut. La casa es va desnivellar per la banda dreta. Li va caure un tros de barana del terrat. Li va saltar un batent de persiana. Una nit va semblar que la sacsegessin a mort. En fer-se de dia la casa era lluny. Havia fugit esparverada.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1 L’EXPLORADOR QUE LA VA VOLER ACLIMATAR NO SABIA COM ERA. VA PLANTAR L’ÚNICA LLAVOR QUE TENIA SOTA LA FINESTRA DE LA SEVA CAMBRA.

2. EL DIA QUE LES FLORS ES VAN OBRIR EL SOL VA TRIGAR UNA MICA A PONDRE’S: BADAVA.

3. HO VOLIEN TOT: L’ABSOLUT.

4. EN FER-SE DE DIA LA CASA ERA LLUNY. HAVIA FUGIT ESPARVERADA.


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari