Ràdio Estel


Missió i Vocació

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 17.30h a 18h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Missió i vocació és un programa què profunditza sobre la raó de ser de les empreses i de les persones en el seu entorn.

Les persones no només busquen una feina o una remuneració. Més enllà del benefici econòmic, necessiten sentir que formen part d'alguna cosa més gran, deixar petjada en aquest món fent una contribució positiva al mateix.

A Missió i vocació parlem de rsc, sostenibilitat, lideratge, persones, canvi cultural o transformació digital, sempre centrant-nos en l'impacte de les persones i organitzacions a la societat.

Direcció: David Medrano
Redacció:
Presentació: David Medrano

Email: oients@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:20180307-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 24

Passà un lapse de temps que ella i potser també ell voldran recuperar, quan vulguin analitzar les seves vides – ara aquest aspecte, ara aquell altre; perquè el passat no és íntegre, es va construint a través de les interpretacions que hom estableix quan rememora.

Què li havia donat aquell caràcter tan especial? Ell es posava la granota de mecànic i anava cap al taller cada matí. Més tard, ella rebia el grup de pop del moment a l’aeroport, o anava al conjunt d’oficines del vintè pis i ocupava la seva exclusiva cadira de disseny (regal d’un client) i la taula modular, al davant d’una magnífica vista de la ciutat, que era el teló de fons d’ordinadors diversos, consoles de comunicació i plantes subtropicals, assortides mensualment per contracte. Abandonaven el llit i marxaven cap a la feina, conscients que al final del dia hi tornarien, fora de l’abast de qualsevol cosa o persona que el pogués delatar. I llavors, ell s’avesà a sentir com ella es referia al camp, fossin prats o muntanyes, perquè, quan era cap de setmana solien anar fora de la ciutat. Allà caminaven, s’estiraven, es miraven els núvols i el vol dels ocells, o es distreien com fan els enamorats, amb les seves percepcions dispars sobre el que cadascun dóna per fet. Mai no anaven prou lluny per no sentir la remor de l’autopista a través de la qual havien vingut i, des d’allà, escoltaven el murmuri de l’aire i la crida fugissera dels ocells que els ignoraven molt més del que ho feien, al Cafè ELA-A, els amics de La Taula i la seva implacable exigència d’inclusió. Ella va posar la mà, laxa, al coll llis d’ell i digué extasiada: Quin silenci. Nosaltres mai no hi prestem atenció.

Per a ell, allò que ella havia pres per silenci, aquella cançoneta del trànsit distant no era pas tal cosa. El silenci és desolació, és el desert.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. PERQUÈ EL PASSAT NO ÉS ÍNTEGRE, ES VA CONSTRUINT A TRAVÉS DE LES INTERPRETACIONS QUE HOM ESTABLEIX QUAN REMEMORA.

2. ABANDONAVEN EL LLIT I MARXAVEN CAP A LA FEINA, CONSCIENTS QUE AL FINAL DEL DIA HI TORNARIEN, FORA DE L’ABAST DE QUALSEVOL COSA O PERSONA QUE EL POGUÉS DELATAR.

3. QUE ELS IGNORAVEN MOLT MÉS DEL QUE HO FEIEN, AL CAFÈ ELA-A, ELS AMICS DE LA TAULA I LA SEVA IMPLACABLE EXIGÈNCIA D’INCLUSIÓ.

4. PER A ELL, ALLÒ QUE ELLA HAVIA PRES PER SILENCI, AQUELLA CANÇONETA DEL TRÀNSIT DISTANT NO ERA PAS TAL COSA. EL SILENCI ÉS DESOLACIÓ, ÉS EL DESERT.


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari