Ràdio Estel


Missió i Vocació

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 17.30h a 18h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Missió i vocació és un programa què profunditza sobre la raó de ser de les empreses i de les persones en el seu entorn.

Les persones no només busquen una feina o una remuneració. Més enllà del benefici econòmic, necessiten sentir que formen part d'alguna cosa més gran, deixar petjada en aquest món fent una contribució positiva al mateix.

A Missió i vocació parlem de rsc, sostenibilitat, lideratge, persones, canvi cultural o transformació digital, sempre centrant-nos en l'impacte de les persones i organitzacions a la societat.

Direcció: David Medrano
Redacció:
Presentació: David Medrano

Email: oients@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:20181107-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 48

Dimecres, 22 de desembre 1943

Estimada Kitty:

Una seriosa grip m’ha impedit d’escriure’t fins avui. És terrible estar malalta en aquestes condicions. Cada vegada que havia de tossir, m’encongia sota els llençols, intentant imposar silenci a la meva gola; resultat, que encara la irritava més i havien de venir a calmar-me amb llet amb mel, sucre i pastilles. Quan penso en tots els tractaments que m’ha calgut suportar, encara em roda el cap. Suades, compreses humides, cataplasmes al pit, begudes calentes, gàrgares, pintades, bafs, llimonades, el termòmetre cada dues hores, i la immobilitat completa.

Em pregunto com puc haver-me refet després de passar tot això. La cosa més desagradable era veure sobre el meu pit nu el cap embrillantinat de Dussel, jugant a fer de metge i volent copsar els sorolls de la meva pobra caixota. No solament els seus cabells em feien unes pessigolles terribles, sinó que em sentia tota mortificada, tot i que ell té més de trenta anys, ja no és un estudiant i té el títol de metge. ¿Què hi venia a fer, aquest tipus, sobre el meu cor? No és pas el meu enamorat, que jo sàpiga. D’altra banda, encara em pregunto si és capaç de distingir entre els sorolls normals i els dubtosos, perquè necessitaria una bona xeringada a les orelles; em sembla que cada dia es torna més dur d’oïda.

Ja he parlat prou de malalties; deixem-ho. Em trobo millor que mai, he crescut un centímetre, he augmentat un quilo estic pàl·lida i impacient per tornar als meus estudis.

No tinc cap nova sensacional per anunciar-te. Cosa extraordinària, tothom s’entén d’allò més bé, a la casa, i ningú no es baralla; feia, almenys, sis mesos que no havíem conegut una pau semblant. Elli no ha tornat encara.

Per Nadal tindrem una ració suplementària d’oli, de bombons i de confitura. El meu present és magnífic, no t’ho pots imaginar: una agulla de pit feta d’una moneda de coure, brillant com l’or, en fi, esplèndida. El senyor Dussel ha obsequiat la mare i la senyora Van Daan amb una coca molt bonica, que ha demanat a Miep que li preparés. Pobra Miep, amb la feina que ja té ... Jo també tinc una petita sorpresa per a ella, així com per a Elli. He demanat al senyor Koophuis que faci preparar galetes de massapà amb el sucre de la meva sopa dels matins, que estic estalviant des de fa dos mesos.

No fa pas fred; fa un temps que adorm; l’estufa put; tot el que mengem ens pesa a l’estòmac, provocant remors per tot arreu; a la ràdio, les mateixes notícies; atmosfera de malson.

Teva,

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. LA COSA MÉS DESAGRADABLE ERA VEURE SOBRE EL MEU PIT NU EL CAP EMBRILLANTINAT DE DUSSEL, JUGANT A FER DE METGE I VOLENT COPSAR ELS SOROLLS DE LA MEVA POBRA CAIXOTA.

2. COSA EXTRAORDINÀRIA, TOTHOM S’ENTÉN D’ALLÒ MÉS BÉ, A LA CASA, I NINGÚ NO ES BARALLA; FEIA, ALMENYS, SIS MESOS QUE NO HAVÍEM CONEGUT UNA PAU SEMBLANT.

3. HE DEMANAT AL SENYOR KOOPHUIS QUE FACI PREPARAR GALETES DE MASSAPÀ AMB EL SUCRE DE LA MEVA SOPA DELS MATINS, QUE ESTIC ESTALVIANT DES DE FA DOS MESOS.

4. NO FA PAS FRED; FA UN TEMPS QUE ADORM; L’ESTUFA PUT; TOT EL QUE MENGEM ENS PESA A L’ESTÒMAC, PROVOCANT REMORS PER TOT ARREU; A LA RÀDIO, LES MATEIXES NOTÍCIES; ATMOSFERA DE MALSON.MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari