Ràdio Estel


Missió i Vocació

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 17.30h a 18h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Missió i vocació és un programa què profunditza sobre la raó de ser de les empreses i de les persones en el seu entorn.

Les persones no només busquen una feina o una remuneració. Més enllà del benefici econòmic, necessiten sentir que formen part d'alguna cosa més gran, deixar petjada en aquest món fent una contribució positiva al mateix.

A Missió i vocació parlem de rsc, sostenibilitat, lideratge, persones, canvi cultural o transformació digital, sempre centrant-nos en l'impacte de les persones i organitzacions a la societat.

Direcció: David Medrano
Redacció:
Presentació: David Medrano

Email: oients@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:20180912-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 41

La conversa fou llarga i confusa. Laurence es preguntava quin llibre, quin fet havia impressionat Catherine; el que ella voldria saber és la manera de suprimir la malaurança. Laurence parlà de les assistentes socials que ajudaven els vells i els indigents. De les infermeres, dels metges que guareixen les malalties.

- Jo podria ser metgessa?
- Si continues estudiant com ara, sí.

El rostre de Catherine s’il·lumina; totes dues somniaren el seu esdevenidor: ella tindria cura dels infants; també de llurs mamàs, però sobretot dels infants.

- Tu, què fas per la gent desgraciada?

Aquest esguard despietat dels infants que no juguen el nostre joc.

- Ajudo el papà a guanyar-nos la vida. Gràcies a mi, tu podràs continuar els estudis i guarir els malalts.
- I el papà?
- Construeix cases per a la gent que no en té. També és una manera d’ajudar-los, comprens?

(Horrible mentida. Però, a quina veritat podia recórrer?). Catherine restà perplexa. Per què no donen menjar a tothom? Laurence féu més preguntes, i la petita acabà parlant del cartell. Perquè era la cosa més important o per amagar-ne una altra?

Potser sí que el cartell era, al capdevall, la veritable explicació. Poder de la imatge. ‘Els dos terços del món tenen fam’, i aquell rostre d’infant, tan bell, amb uns ulls massa grans i la boca tancada per un terrible secret. Per mi és un senyal: el senyal que prossegueix la lluita contra la fam. Catherine veié un nen de la seva edat, que tenia fam. Me’n recordo: que en són d’insensibles les persones grans! Hi ha tantes coses de les quals no ens adonem! És a dir, ens n’adonem però passem de llarg perquè sabem que és inútil d’afligir-nos. La mala consciència – sobre aquest punt, el papà i Jean-Charles estan d’acord –, de què serveix? El cas de les tortures, ara fa tres anys, em posà malalta, o gairebé: per què? És forçós d’acostumar-se als horrors del món, n’hi ha massa: l’engreixement de les oques, l’extirpació, el linxament, els avortaments, els suïcidis, els infants màrtirs, les cases de la mort, les matances d’ostatges, les repressions ... tot això, ho veiem al cinema, a la tele; què hi farem! Tot això desapareixerà, necessàriament, és una qüestió de temps. Però els infants viuen en el present, no tenen defensa. ‘Caldria pensar en els infants. No hauriem d’afixar semblants fotos a les parets’, es diu Laurence. Reflexió abjecta. Abjecta: una paraula dels meus quinze anys. Però, què significa? Tinc la reacció normal d’una mare que vol protegir la seva filla.FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. AQUEST ESGUARD DESPIETAT DELS INFANTS QUE NO JUGUEN EL NOSTRE JOC.

2. CATHERINE VEIÉ UN NEN DE LA SEVA EDAT, QUE TENIA FAM.

3. ÉS FORÇÓS D’ACOSTUMAR-SE ALS HORRORS DEL MÓN, N’HI HA MASSA

4. ‘CALDRIA PENSAR EN ELS INFANTS. NO HAURIEM D’AFIXAR SEMBLANTS FOTOS A LES PARETS’, ES DIU LAURENCE.


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari