Ràdio Estel


Pàgines que m'han corprès

Dia d'emissió: Dimecres
Horari: de 23h a 23.30h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Pàgines que m'han corprès no és un programa sobre llibres, sinó un programa sobre com els llibres ens fan sentir, sobre com els llibres són capaços d’inspirar-nos.


Al final de cada programa, ens desvela qui és l’autor del text que ha llegit i a quina obra pertany. Escoltar el text sense saber qui n’és l’autor permet rebre’l sense filtres: es tracta d’una dona o d’un baró? És català? Castellà? Anglès? De l’actualitat? Un autor clàssic? …

A la web del programa podreu trobar els textos corresponents a cada emissió acompanyats de la selecció de frases que ha comentat la Teresa. El programa té un component interactiu: els oients podeu enviar a l’adreça paginesquemhancorpres@radioestel.cat les pàgines que a vosaltres us hagin corprès i la Teresa en triarà una per tal de comentar-la un cop al mes. Els textos que envieu han de ser com a màxim de 2 pàgines del llibre (màxim 3.000 caràcters).

Direcció: Teresa Forcades
Redacció:
Presentació: Teresa Forcades

Email: paginesquemhancorpres@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:
   20181212-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 537. Demanà l’Amat a l’Amic:

– ¿Recordes alguna cosa de què t’hagi guardonat, per tal com em vols estimar?

Respongué:

– Sí, perquè entre els treballs i els plaers que em dónes no en faig diferència.8. – Digues, Amic – va dir l’Amat --, ¿tindràs paciència si et doblo les teves llangors?

Sí, mentre em doblis els meus amors.9. Digué l’Amat a l’Amic:

– ¿Saps encara què és amor?

Respongué:

– Si no sabés què és amor, sabria què és treball, tristesa i dolor.

(...)18. Demanà l’Amic a l’enteniment i a la voluntat quin era més a prop del seu Amat, i ambdós corregueren, i arribà abans al seu Amat l’enteniment que la voluntat.19. Sorgí oposició entre l’Amic i l’Amat; i ho va veure un altre amic, el qual plorà molt llargament fins que hagué posat pau i concòrdia entre l’Amat i l’Amic.

(...)

146. Déu ha creat la nit perquè l’Amic vetlli i reflexioni en les nobleses del seu Amat; i s’imaginava l’Amic que l’havia creada perquè reposessin i dormissin aquells que estan treballats per l’amor.

(...)287. – Digues, foll, ¿en què comença la saviesa?

Respongué:

– En fe i en devoció, que són escala on pujar l’enteniment a entendre els secrets del meu Amat.

– I la fe i la devoció d’on deriven?

Respongué:

– Del meu Amat, que il·lumina la fe i escalfa la devoció.(...)

289. – Digues, foll, ¿quina cosa és major: diferència o concordança?

Respongué que, fora del seu Amat, diferència era major en pluralitat i concordança en unitat; mes en el seu Amat eren iguals en diferència i en unitat.FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. – DIGUES, AMIC – VA DIR L’AMAT --, ¿TINDRÀS PACIÈNCIA SI ET DOBLO LES TEVES LLANGORS? SÍ, MENTRE EM DOBLIS ELS MEUS AMORS.

2. DEMANÀ L’AMIC A L’ENTENIMENT I A LA VOLUNTAT QUIN ERA MÉS A PROP DEL SEU AMAT, I AMBDÓS CORREGUEREN, I ARRIBÀ ABANS AL SEU AMAT L’ENTENIMENT QUE LA VOLUNTAT.

3. DÉU HA CREAT LA NIT PERQUÈ L’AMIC VETLLI I REFLEXIONI EN LES NOBLESES DEL SEU AMAT; I S’IMAGINAVA L’AMIC QUE L’HAVIA CREADA PERQUÈ REPOSESSIN I DORMISSIN AQUELLS QUE ESTAN TREBALLATS PER L’AMOR.

4. – DIGUES, FOLL, ¿QUINA COSA ÉS MAJOR: DIFERÈNCIA O CONCORDANÇA?MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari