Ràdio Estel


Pàgines que m'han corprès

Dia d'emissió: Dimecres
Horari: de 23h a 23.30h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Pàgines que m'han corprès no és un programa sobre llibres, sinó un programa sobre com els llibres ens fan sentir, sobre com els llibres són capaços d’inspirar-nos.


Al final de cada programa, ens desvela qui és l’autor del text que ha llegit i a quina obra pertany. Escoltar el text sense saber qui n’és l’autor permet rebre’l sense filtres: es tracta d’una dona o d’un baró? És català? Castellà? Anglès? De l’actualitat? Un autor clàssic? …

A la web del programa podreu trobar els textos corresponents a cada emissió acompanyats de la selecció de frases que ha comentat la Teresa. El programa té un component interactiu: els oients podeu enviar a l’adreça paginesquemhancorpres@radioestel.cat les pàgines que a vosaltres us hagin corprès i la Teresa en triarà una per tal de comentar-la un cop al mes. Els textos que envieu han de ser com a màxim de 2 pàgines del llibre (màxim 3.000 caràcters).

Direcció: Teresa Forcades
Redacció:
Presentació: Teresa Forcades

Email: paginesquemhancorpres@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:
   20171213-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 14

El temps no és una línia, sinó una dimensió, com les dimensions de l’espai. Si pots vinclar l’espai, també pots vinclar el temps i, si en sabessis prou i poguessis anar més de pressa que la llum, podries recórrer el temps endarrere i existir en dos llocs alhora.

Va ser el meu germà Stephen qui m’ho va dir, un dia que duia aquell suèter marronós i esfilagarsat que es posava per estudiar i quan es passava temps i temps de cap per avall perquè la sang li baixés al cervell i l’hi alimentés. Jo no vaig entendre el que volia dir, però potser no m’ho va explicar prou bé. Ja s’estava allunyant de la imprecisió de les paraules.

Aleshores, però, vaig començar a pensar en el temps com si tingués forma, una cosa que es podia veure, una sèrie de transparències líquides, l’una damunt de l’altra. El temps no es veu mirant endarrere, sinó penentrant-lo, com l’aigua. Ara puja a la superfície això, ara allò, ara res. Res no fuig.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1 EL TEMPS NO ÉS UNA LÍNIA, SINÓ UNA DIMENSIÓ, COM LES DIMENSIONS DE L’ESPAI.

2. VA SER EL MEU GERMÀ STEPHEN QUI M’HO VA DIR, UN DIA QUE DUIA AQUELL SUÈTER MARRONÓS I ESFILAGARSAT QUE ES POSAVA PER ESTUDIAR I QUAN ES PASSAVA TEMPS I TEMPS DE CAP PER AVALL PERQUÈ LA SANG LI BAIXÉS AL CERVELL I L’HI ALIMENTÉS.

3. JO NO VAIG ENTENDRE EL QUE VOLIA DIR, PERÒ POTSER NO M’HO VA EXPLICAR PROU BÉ. JA S’ESTAVA ALLUNYANT DE LA IMPRECISIÓ DE LES PARAULES.

4. EL TEMPS NO ES VEU MIRANT ENDARRERE, SINÓ PENENTRANT-LO, COM L’AIGUA.


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari