Ràdio Estel


Missió i Vocació

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 17.30h a 18h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Missió i vocació és un programa què profunditza sobre la raó de ser de les empreses i de les persones en el seu entorn.

Les persones no només busquen una feina o una remuneració. Més enllà del benefici econòmic, necessiten sentir que formen part d'alguna cosa més gran, deixar petjada en aquest món fent una contribució positiva al mateix.

A Missió i vocació parlem de rsc, sostenibilitat, lideratge, persones, canvi cultural o transformació digital, sempre centrant-nos en l'impacte de les persones i organitzacions a la societat.

Direcció: David Medrano
Redacció:
Presentació: David Medrano

Email: oients@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:20190320-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 61

T’has degut foradar el cervell intentant comprendre per què no t’escrivia més; la veritable, l’única raó era el disgust que sentia contra mi mateix. Ho has endevinat una mica. M’havia promès no escriure’t fins que m’hagués tret del damunt el pes de la letargia que m’ha aclaparat durant tants mesos. Com vaig caure tan baix, fins al punt que em vaig creure que ja no em sabria aixecar, com m’he aixecat i he sabut cauteritzar de cop la meva malaltia amb un treball furibund, sense respir, sense fatiga, no en sé absolutament res. El que sé és que estic completament curat, i que sóc una miserable criatura feta de peresa i violència, i que només l’habitud pot fer de contrapès a tots els vicis del meu temperament. L’ociositat ha esdevingut un dolor tan violent, la folla idea de la meva impotència literària m’ha esglaiat tant, que m’he abocat al treball; aleshores, m’he adonat que no havia perdut cap facultat, però que adormir-se és un gran perill. Hi ha persones que em fan més mal del que es creuen dient-me: ‘Quan publicaràs un llibre?’. O bé: ‘Així, doncs, ja no fas res?’.

Vet ací on sóc: és encara més necessari que em comprenguis bé, estic absolutament obligat a demanar (amb el teu suport) una suma de 1000 francs a Ancelle, com a alleujament momentani, per esperar amb tranquil·litat el moment en què canviaré completament de vida, car no puc tornar a Honfleur sense haver pagat els meus deutes literaris, o almenys haver reconquerit l’habitud permanent de treballar. Podria ser un gandul allà, com ho he estat aquí, i la por de l’avorriment no m’empenyerà més a Honfleur que a París, on m’avorreixo des de fa molts mesos com mai ningú s’ha avorrit en aquest món.

Aquest és, doncs, l’estat dels meus assumptes literaris: coses prou bones acabades fa temps no han aparegut gràcies a l’estupidesa dels directors de diaris i revistes; però, en fi, estan fetes, que és l’important.


FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. LA VERITABLE, L’ÚNICA RAÓ ERA EL DISGUST QUE SENTIA CONTRA MI MATEIX.

2. HI HA PERSONES QUE EM FAN MÉS MAL DEL QUE ES CREUEN DIENT-ME: ‘QUAN PUBLICARÀS UN LLIBRE?’.

3. COM A ALLEUJAMENT MOMENTANI, PER ESPERAR AMB TRANQUIL·LITAT EL MOMENT EN QUÈ CANVIARÉ COMPLETAMENT DE VIDA,

4. LA POR DE L’AVORRIMENT NO M’EMPENYERÀ MÉS A HONFLEUR QUE A PARÍS, ON M’AVORREIXO DES DE FA MOLTS MESOS COM MAI NINGÚ S’HA AVORRIT EN AQUEST MÓN.MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari