Ràdio Estel


Missió i Vocació

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 17.30h a 18h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Missió i vocació és un programa què profunditza sobre la raó de ser de les empreses i de les persones en el seu entorn.

Les persones no només busquen una feina o una remuneració. Més enllà del benefici econòmic, necessiten sentir que formen part d'alguna cosa més gran, deixar petjada en aquest món fent una contribució positiva al mateix.

A Missió i vocació parlem de rsc, sostenibilitat, lideratge, persones, canvi cultural o transformació digital, sempre centrant-nos en l'impacte de les persones i organitzacions a la societat.

Direcció: David Medrano
Redacció:
Presentació: David Medrano

Email: oients@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:20180321-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 26

Escolàstica, germana de sant Benet, consagrada al Déu omnipotent ja des de l’època de la seva infància, acostumava a visitar el seu germà un cop cada any. I l’home de Déu baixava a una possessió del monestir que estava no lluny de la porta.

Un dia, doncs, Escolàstica hi acudí, com solia, i el seu venerable germà baixà amb uns deixebles on era ella. Passaran tot el dia lloant Déu i menant una santa conversa; arribada la tenebra de la nit, van menjar quelcom tots junts.

Però, entre les sagrades converses, es féu ja molt tard, i aquella santa dona pregà el seu germà i li va dir:

- Et demano que aquesta nit no em deixis i que tractem fins demà dels goigs de la vida celestial.

Ell li va respondre:

- Què és el que dius, oh germana? No puc de cap manera restar fora de la cel·la.

I llavors aquella santa dona, quan sentí la veu del seu germà que s’hi negava, va entrellaçar les mans i les posà sobre la taula, va reclinar-hi damunt el cap i féu una súplica al Senyor. I, quan alcà el cap de la taula, fou tanta la força dels trons i dels llamps, es produí un temporal de pluja tan formidable, que ni el venerable Benet ni es monjos que hi havia amb ell no van poder moure’s del lloc on eren. Aleshores l’home de Déu, tot trist, començà de queixar-se:

- Que Déu omnipotent et perdoni, germana: què és el que has fet?

Ella va respondre:

- T’he pregat, i no has volgut escoltar-me; he pregat el meu Déu, i m’ha escoltat. Ara, doncs, si pots, surt i torna al monestir, deixant-me a mi aquí tota sola.

I ell, que de bon grat no s’havia volgut quedar en aquell lloc, s’hi quedà per força. I fou així que van vetllar tota la nit i es can assaciar en comunicació mútua de col·loquis sagrats sobre la vida espiritual.

I no és estrany que allà la santa dona tingués més força que ell, perquè, tal com diu sant Joan, Déu és amor; amb raó ella va poder més perquè estimava més.

Al cap de tres dies, l’home de Déu estava en la seva cel·la. Aixecà els ulls al cel i va veure l’ànima de la seva germana, sortida ja del seu cos, que s’endinsava en forma de coloma en les profunditats del cel. El venerable Benet, joiós aleshores de la glòria d’ella, donà gràcies a Déu amb himnes i lloances, i va enviar uns monjos a cercar el cos d’ella, perquè el portessin al monestir i el dipositessin en el sepulcre que s’havia fet per a ell mateix.

I amb això s’esdevingué que ni a sepultura no va separar els cossos d’aquells dos que sempre havien pensat idènticament només en Déu.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. ESCOLÀSTICA, GERMANA DE SANT BENET, CONSAGRADA AL DÉU OMNIPOTENT JA DES DE L’ÈPOCA DE LA SEVA INFÀNCIA, ACOSTUMAVA A VISITAR EL SEU GERMÀ UN COP CADA ANY.

2. T’HE PREGAT, I NO HAS VOLGUT ESCOLTAR-ME; HE PREGAT EL MEU DÉU, I M’HA ESCOLTAT. ARA, DONCS, SI POTS, SURT I TORNA AL MONESTIR, DEIXANT-ME A MI AQUÍ TOTA SOLA.

3. I NO ÉS ESTRANY QUE ALLÀ LA SANTA DONA TINGUÉS MÉS FORÇA QUE ELL, PERQUÈ, TAL COM DIU SANT JOAN, DÉU ÉS AMOR; AMB RAÓ ELLA VA PODER MÉS PERQUÈ ESTIMAVA MÉS.

4. EL VENERABLE BENET, JOIÓS ALESHORES DE LA GLÒRIA D’ELLA, DONÀ GRÀCIES A DÉU AMB HIMNES I LLOANCES, I VA ENVIAR UNS MONJOS A CERCAR EL COS D’ELLA, PERQUÈ EL PORTESSIN AL MONESTIR I EL DIPOSITESSIN EN EL SEPULCRE QUE S’HAVIA FET PER A ELL MATEIX.


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari