Ràdio Estel


Missió i Vocació

Dia d'emissió: Dilluns
Horari: de 17.30h a 18h
Tipus de programa: Divulgatiu

Descripció: Missió i vocació és un programa què profunditza sobre la raó de ser de les empreses i de les persones en el seu entorn.

Les persones no només busquen una feina o una remuneració. Més enllà del benefici econòmic, necessiten sentir que formen part d'alguna cosa més gran, deixar petjada en aquest món fent una contribució positiva al mateix.

A Missió i vocació parlem de rsc, sostenibilitat, lideratge, persones, canvi cultural o transformació digital, sempre centrant-nos en l'impacte de les persones i organitzacions a la societat.

Direcció: David Medrano
Redacció:
Presentació: David Medrano

Email: oients@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:20180328-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 27

S’alçà, entrà de nou dins la cabana, buscà l’estora on havia embolicat aquell tros de fusta que tallava, prengué llima i enformador i tornà al pedrís, a seure al sol. Havia sentit ressorgir de sobte dins seu la imatge santa, omplint-li l’ànima. La veia clarament, amb tot detall. Fixava la mirada en aquella imatge interior, commogut i apassionat; i es posà de nou a la feina d’esculpir-la.

Les hores passaven de pressa; el sol tocà el punt més alt de la seva carrera; després, a poc a poc, començà a davallar ... A mesura que els encenalls li queien als peus i s’alleugeria el tros de fusta, la imatge de Crist apareixia, serena, dolorosa, plena de resignació i de bondat. Llarga estona en Manòlios s’esforçà a copiar la boca estremida de Crist, però no li sortia; de vegades la veia somrient, altres solcada d’arrugues i plorosa, altres, en fi, amb els llavis contrets com per dominar un crit de dolor.

Cap al tard, en Nikòlio tornà amb el bestiar; el trobà assegut al pedrís, amb el cap de Crist tallat en fusta damunt dels genolls. Faltava encara buidar l’interior de la cara, per poder-se aplicar aquella màscara de fusta damunt la seva, ja que seria la careta que duria el dia que representés la Passió ...

En Nikòlio es deturà, donà un cop d’ull al seu amo i immediatament desvià la mirada. No arribava a reconèixer’l. El líquid llefiscós que humitejava aquelles galtes ja s’havia coagulat a indrets i formava crostes. Hauríeu dit que aquell que seia en aquell pedrís era un dimoni amb el cap de Crist entre els genolls.

- No cal que m’ajudis, ja munyiré jo sol – digué, espantat.

En Manòlios girà la cara i tancà els ulls. Se sentia esgotat, però content. Estrenyia ben fort els palmells contra aquell cap de fusta, feliç d’haver sabut traslladar la imatge que tenia al fons de la seva ànima. Ja no s’esvairia mai més com un fantasma vaporós de l’aire. Havia empresonat la seva ànima dins la fusta. Feia girar a poc a poc entre les mans aquella Santa Faç i admirava la boca del Senyor. Vista de cara, somreia; de perfil i del costat dret, plorava; del costat esquerre, es crispava amb resignació dolorosa ... Ulls clucs, en Manòlios acariciava amb les puntes dels dits aquella cara de fusta, com Maria Santíssima hauria acariciat la del Nen Jesús.

Amb molt de compte tornà a embolicar-la dins el tros d’estora, com si posés bolquers a un nadó.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. HAVIA SENTIT RESSORGIR DE SOBTE DINS SEU LA IMATGE SANTA, OMPLINT-LI L’ÀNIMA.

2. A MESURA QUE ELS ENCENALLS LI QUEIEN ALS PEUS I S’ALLEUGERIA EL TROS DE FUSTA, LA IMATGE DE CRIST APAREIXIA, SERENA, DOLOROSA, PLENA DE RESIGNACIÓ I DE BONDAT.

3. ESTRENYIA BEN FORT ELS PALMELLS CONTRA AQUELL CAP DE FUSTA, FELIÇ D’HAVER SABUT TRASLLADAR LA IMATGE QUE TENIA AL FONS DE LA SEVA ÀNIMA.

4. VISTA DE CARA, SOMREIA; DE PERFIL I DEL COSTAT DRET, PLORAVA; DEL COSTAT ESQUERRE, ES CRISPAVA AMB RESIGNACIÓ DOLOROSA ...


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjà d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pàgines que t’han corprès. El text que envïis ha de ser en català i ha de tenir un màxim de 3.000 caràcters. Cal que indiquis l’autor, el títol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui català, l’editorial, l’any d’edició i també el número de les pàgines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triaré un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
Població
Comentari