En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Davant la mort de l´empresari Juan Andrés Benítez, coincidència: ´´Cal reformar els Mossos´´

L'experta en cooperació Eulàlia Reguant,delegada a Barcelona de Fiare Banca Ètica, ha explicat aquest dimarts al matíque ''només l'any 2012, hi ha a Catalunya un…

5 novembre 2013

Redacció

Comparteix

L'experta en cooperació Eulàlia Reguant,delegada a Barcelona de Fiare Banca Ètica, ha explicat aquest dimarts al matíque ''només l'any 2012, hi ha a Catalunya un total de 53 denúncies per abúspolicial o violència i tortures, dels quals 32 són dels Mossos d'Esquadra, ientre aquests casos hi ha 5 morts sota custòdia de la mateixa policiacatalana''. Ha estat en el debat El mirador de l'actualitat, dins elprograma El primer cafè de Ràdio Estel, on també han participatl'economista Josep-Lluís Masriera, l'historiador Joan Pallarès il'advocat Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics i Devotsde Sant Ramon de Penyafort. Tots han coincidit a l'hora de defensar ''unareforma en profunditat dels Mossos d'Esquadra, sobretot en l'àmbit de laformació dels agents i de la coordinació'', amb l'objectiu d'aconseguir méseficàcia en tots els sentits.

Xavier Puigdollers ha qualificat de sorprenents els fets del 6 d'octubreal barri barceloní del Raval, on va morir l'empresari Juan Andrés Benítez desprésd'una baralla i suposadament també entre cops violents de 8 agents dels Mossos.''El cos encarregat de protegir la ciutadania acaba perjudicant el mateixciutadà que li havia demanat auxili, cosa que pot provocar una desorientaciógeneral de la societat, perquè els Mossos han d'aportar precisamenttranquil·litat, no pas violència", ha destacat. Per la seva banda, Josep-LluísMasriera ha reconegut que el cas pinta molt malament ''sobretot pel fetque hagi mort una persona'', i ha afegit que ''cal un replantejamentdels Mossos i  el seu servei a la societat, que veu molt bé que hi hagiuna policia catalana però veu com s'estan patint les conseqüències de larapidesa amb què es va desplegar el cos''.

Finalment, Joan Pallarès ha reclamat més transparència a l'horad'investigar els casos sospitosos on els Mossos d'Esquadra estiguin implicats.En relació amb això, ha posat l'exemple de ''la mort d'un fugitiu a Vilada(Berguedà) aquest mateix estiu'' per exigir ''que tot s'aclareixi pel béde la democràcia i la seguretat de tothom''.

La jutgessa Eva Moltó imputava aquest dilluns 8 agents dels Mossos perla mort de l'empresari Juan Andrés Benítez la nit del 6 d'octubre passatal Raval. La decisió judicial arriba 5 dies després que la cúpula del cospolicial català desqualifiqués una investigació sobre l'episodi feta per la Policia espanyola. Lamagistrada ha citat els policies per al 13 de novembre al jutjat, per respondredels càrrecs de suposats cops violents a l'empresari abans de morir i tambéintent d'alterar les proves i coaccionar els testimonis.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024