En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La carxofa, una planta de la qual s’aprofita tot

Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un producte de temporada, molt mediterrani i molt aprofitable: "Amb les llavors es fa oli i, de les fulles grosses, s’obté l’acerina de la qual es fan molts productes farmacèutics per la salut del fetge. Té, de fet, molts efectes en la salut: augmenta la secreció de bilis, ens ajuda a baixar els triglicèrids i el colesterol, i és rica en fibra".
Com es mengen? De moltes maneres: crues, cuites, fregides, al forn, guisades, a la brasa... Podem fer una amanida, un carpaccio, una truita, acompanyar-les amb arròs. Faràs bé introduint en la teva dieta la carxofa.
Escolta aquí (minut 31'00") l’espai Nutrició i Salut.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CULTURA

ENTREVISTES

SALUT MENTAL

TEATRE

Catalina Solivellas i Jose Corbacho: "En moments més fotuts, el teatre pot salvar"

Catalina Solivellas i Jose Corbacho

Parlem amb els actors Catalina Solivellas i Jose Corbacho sobre el documental 'A un lloc de la ment' dirigit per Pep Bonet

15 octubre 2025

Redacció

ACTUALITAT

INTERNACIONAL

La reconstrucció de Gaza: "El pagament hauria de recaure sobre Israel"

La presidenta del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Tica Font, adverteix que les posicions encara continuen dividides

15 octubre 2025

Redacció

SOCIETAT

Montserrat, escenari de la descoberta d'un manuscrit inèdit d’un poema sobre Colom

La investigadora Claudia García-Minguillán ha descobert l’únic manuscrit conegut del poema 'El Nuevo Mundo' del poeta portuguès Francisco Botelho

15 octubre 2025

Redacció