En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Xavier Morlans i Peio Sánchez presenten, en dues sessions, els 10 manaments del Decàleg amb els reflexos del nostre temps

L'Església de Santa Anna de Barcelona acull aquests dos propers dimecres, els dies 8 i 15 d'abril a les 19.30 hores, dues sessions titulades "10…

7 abril 2015

Comparteix
L'Església de Santa Anna de Barcelona acull aquests dos propers dimecres, els dies 8 i 15 d'abril a les 19.30 hores, dues sessions titulades "10 manaments de vida, 10 manaments de nou". Es tracta de la presentació de tot el decàleg des de versions del nostre temps, amb alternatives i finalment amb cada principi d'acord amb el seu origen bíblic, tal i com Déu el va presentar a Moisès. Xavier Morlans, professor de Teologia i sacerdot, ha presentat la iniciativa aquest dimarts en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel. "Quan arriba la Setmana Santa, es passen pel·lícules com ara 'Els 10 manaments' o Ben-Hur. Amb Peio Sánchez, rector de Santa Anna i expert en cinema, així com el pianista Toni Olaf i el guitarrista Marcelo Córdoba, volem fer una nova explicació del Decàleg, en diàleg amb la cultura actual i amb una proposta provocativa, repassant els 10 manaments posmoderns, que estan presents en l'ambient", ha destacat. 
Morlans ha explicat que la posada en escena "parteix de constatar aquests manaments, com ara el no ser responsable de la vida dels altres o fer només allò que ens ve de gust en  cada moment". En aquesta línia, ha afegit que els participants "buscaran abans una alternativa humanista, davant aquests missatges tan individualistes" per concloure amb una idea compartida per tothom: que "uns lligams sans, lliurement volguts o consentits, són necessaris". En una tercera instància, el prevere i teòleg ha explicat que "es presentaran els manaments bíblics, amb Peio Sánchez presentant el reflex d'aquests manaments en seqüències de pel·lícules, com també amb la música, que comptarà amb el piano de Toni Olaf i la guitarra de Marcelo Córdoba".
Xavier Morlans ha dit que una activitat com aquesta, oberta a tothom els dos dies tant si et pot anar a les dues sessions com si només hi ha temps per a una, "és la invitació del Papa Francesc a ser Església en sortida, fins a les perifèries, buscant aquell llenguatge del monòleg breu i directe, tot per presentar un cristianisme més atractiu". El primer dia, aquest dimecres 8 d'abril, serà el torn dels cinc primers manaments, mentre que el segon, el 15, s'aprofundirà en els altres cinc, sempre a partir de les 19.30 hores a l'església de Santa Anna de Barcelona, al costat de la Plaça de Catalunya.

Es pot escoltar aquí (des del minut 32'00") tota l'entrevista a Xavier Morlans.

Més actualitat

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció