En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

La siriana Mireille Al Farah recorda que el seu país és, amb la guerra, un trist exemple de persecució contra els cristians

La siriana Mireille Al Farah ha ofert aquest dijous, a Ràdio Estel, el seu testimoni de cristiana, membre de l'Església grecocatòlica melquita, i de dona…

7 maig 2015

Redacció

Comparteix
La siriana Mireille Al Farah ha ofert aquest dijous, a Ràdio Estel, el seu testimoni de cristiana, membre de l'Església grecocatòlica melquita, i de dona preocupada per la situació al seu país. Als seus 35 anys, és llicenciada en Comunicació i Educació i estudia a Catalunya el Doctorat en Comunicació sobre Conflictes Internacionals. En una entrevista a la Fórmula Estel, ha assegurat que confia en Déu i que està en les seves mans. "Crec en la Providència, i vaig venir a Catalunya sense saber que fugia de la guerra a Síria, perquè encara no havia començat, sinó que simplement vaig abandonar el meu país per estudiar. Després em vaig trobar la situació d'una necessitat de trobar feina", ha explicat.
Mireille Al Farah, després d'assegurar que abans de la guerra "Síria vivia sempre en pau", ha lamentat que la situació va a pitjor pel que fa a drets humans: "Vaig estudiar a Síria, i sóc cristiana. Teníem llibertat per estudiar i treballar. També hi havia llibertat religiosa, i no teníem por amb els nostres germans musulmans i jueus. Per exemple, jo vaig conviure amb gent d'altres religions en el meu col·legi". La jove siriana, que ha pogut portar la seva mare i un germà a Catalunya, ha destacat que hi ha hagut gran confusió i manca de reacció internacional des de l'estiu de 2011. "Quan va esclatar la guerra, no esperàvem que fos tan violenta. Els rebels no són pacífics, perquè estaven armats, i van permetre que entressin gihadistes de l'Estat Islàmic, que criden nombrosos joves del món per desplaçar-se a Síria", ha comentat.
En aquesta mateixa línia, Mireille Al Farah ha dit que no entén "per què Occident ha donat suport als islamistes, que han comprat armes a França i a altres països europeus". I sobre la situació de les minories religioses, ha recordat que "els cristians estan patint molt la persecució a Síria, sobretot als llocs ocupats per Estat Islàmic, on la situació està molt malament perquè ens obliguen a convertir-nos a l'Islam o bé a pagar un impost en forma d'humiliació". També ha destacat que "hi ha hagut molts martiris de cristians", que actualment són aproximadament un 9 per cent. "Hi ha una zona, per exemple, on els cristians han hagut de fugir i eren el 35 per cent de la població", ha afegit.
Finalment, Mireille Al Farah ha animat tothom a assistir aquest divendres (20.30 h.) a una nova edició de la Nit dels Testimonis, amb la participació de tres persones que han patit la persecució pel fet de ser cristians en diferents països. És una iniciativa d'Ajuda a l'Església Necessitada, que dedica molts esforços aquests últims mesos a la sensibilització davant aquesta dura realitat.
Es pot escoltar aquí (des del minut 30'30") tota l'entrevista a Mireille Al Farah.

Més actualitat

Sense categoria

"Hi ha polítiques verdes que vistes des de Barcelona són molt boniques, però ens dificulten molt la feina"

L'alcaldessa de Sanaüja, Maria Casoliva, explica les traves per poder prevenir els incendis

2 juliol 2025

CULTURA

ENTREVISTES

TEATRE

Jordi Vidal i Iván Clemente: "A Madrid hi ha una indústria musical que aquí no hi és"

Jordi Vidal i Iván Clemente

Parlem amb els actors Jordi Vidal i Iván Clemente sobre el musical 'Tots els nens creixen' que tindrà una única funció dins del Festival Grec

2 juliol 2025

POLÍTICA

Jordi Muñoz: "El PP no té molta capacitat de capitalitzar el descontentament"

Congrés dels Diputats

El politòleg analitza la situació política estatal, que està molt tensionada arran dels casos de corrupció del PSOE

2 juliol 2025

Redacció