En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa"

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa i no hi hauria d'haver tant de secretisme." Mn. Josep Maria Martí Bonet, delegat de patrimoni de…

6 novembre 2015

Comparteix

"L'elecció de bisbes hauria de ser més participativa i no hi hauria d'haver tant de secretisme." Mn. Josep Maria Martí Bonet, delegat de patrimoni de l'arquebisbat de Barcelona, ha fet aquestes declaracions a Ràdio Estel. Autor del llibre Eleccions a la nostra església, Mn. Martí Bonet ha estudiat l'elecció de bisbes des del punt de vista històric. Per tot plegat, tot i reconèixer que "és difícil perquè l'Església busca la unitat en la fe", ha insistit a demanar més participació i no tant de secretisme.

"Sabem que és legítim que el Papa, com a pastor de pastors, intervingui en l'elecció dels bisbes, però si estimem l'Església, cal que s'obri a altres formes de participació. Diuen que és impossible, però fent un cop d'ull a la història de l'Església, podem concloure que en altres èpoques el poble també hi tenia alguna cosa a dir", ha afegit Mn. Martí Bonet.
Pel que fa a l'interval de temps fins a la presa de possessió del nou arquebisbe de Barcelona, el delegat de Patrimoni ha explicat que "el normal en el cas de Barcelona és que sigui un temps curt".
"El bisbe emèrit té molt mèrit", ha dit amb to jovial Mn. Martí Bonet, company de promoció sacerdotal del cardenal Lluís Martínez Sistach. "És una molt bona persona, estic molt content del seu pontificat", ha expressat Mn. Martí Bonet, que ha explicat doncs quin és el paper reservat per al bisbe emèrit. "Tindrà un paper d'assessorament del nou bisbe i participarà en les principals celebracions litúrgiques", ha expressat.
També ha dit que el pontificat del cardenal Lluís Martínez Sistach passarà a la història, entre d'altres motius, "perquè ha fet venir ni més ni menys que el Papa Benet XVI a consagrar l'església de la Sagrada Família, emblema de Barcelona".

Més actualitat

AUDIOS

Emilio Morenatti: "Jo vull fotografiar el que està passant"

fotografia viral de Morenatti al PSC

El fotoperiodista va captar el moment en el qual Salvador Illa i altres líders del PSC veien en pantalla els primers resultats de l’escrutini de les eleccions del 12 de maig al Parlament de Catalunya

13 maig 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Infraestructures

Rodalies trigarà "unes setmanes" en normalitzar-se

En una entrevista a Ràdio Estel, Mar Ruiz, cap de comunicació d'Adif a Catalunya, ho justifica assegurant que "l'estació afectada de Montcada és estratègica"

13 maig 2024

Redacció

POLÍTICA

Xavier Tomàs: "Els partits polítics no han sabut convèncer amb el seu relat a través de mitjans o xarxes socials"

Xavier Tomàs és consultor de comunicació política | RÀDIO ESTEL

El consultor de comunicació política creu que ha sigut una campanya electoral "estranya" sense "una pregunta clara"

10 maig 2024

Redacció